7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Validen şiirle asfalt yol istediler

Sivas'ın Zara ilçesine bağlı Kurucaabat köyünde şiir okuyarak asfaltlı yol isteyen köylülere, Vali Veysel Dalmaz asfalt sözü verdi.

Kurucaabat köyünde yaptırılan köy konağı açılışı için düzenlenen törene Vali Veysel Dalmaz, Zara Kaymakamı Sait Özkılınç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kayhan, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Turan Erkut, Zara Ağası Mehmet Durmuş Koç ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Zara Ağası Koç, doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, açılış törenine ve köy şenliklerine katıldığı için Vali Dalmaz'a teşekkür etti.

Koç'un ardından köylüleri adına kürsüye çıkan Mehmet Mert ise köy yolunun asfaltlanması isteğini okuduğu şiirle dile getirdi. Vali Dalmaz ise konuşmasına Kurucabat köylülerine asfalt müjdesi verdi. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlara he türlü hizmetin götürülmesi için büyük gayret sarf ettiklerini ifade eden Dalmaz, "Kurucaabat köylülerimiz en kısa zamanda asfalt yola kavuşacak. Gurbette çalışıp belirli noktalara gelen vatandaşlarımızın doğup büyüdükleri memleketlerine katkıda bulunması, hizmetlerin en güzelidir. Bu birliktelik ve memleket sevdası çalışmalarımızda bize en büyük gücü veriyor" şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Kurucaabat Köy Konağı'nın açılışı Vali Dalmaz tarafından yapıldı. Açılışın ardından köy şenliklerine geçildi. Büyük ilgi gören şenliklerde Sivaslı sanatçıların söylediği birbirinden güzel türkülere, vatandaşlar da oynayarak eşlik etti.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 13:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?