3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Validen tarihi mekanlara ziyaret

Sivas Valisi Ali Kolat, kent merkezinde bulunan tarihi eser ve mekanlarda incelemelerde bulundu.

Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'nün de eşlik ettiği gezide Vali Ali Kolat, kent merkezinde bulunan Meydan Camii, Güdük Minare ve Behrampaşa Hanı'nda incelemelerde bulundu.

Gezi ve incelemelerinin ardından bir açıklama yapan Vali Ali Kolat, "Sivas'ta bulunan tarihi eserleri gezip, görmek ve yerinde incelemek istedim. Bu kapsamda da Meydan Camii, Güdük Minare ve Behrampaşa Hanı'nı ziyaret ettik. Güdük Minare'nin mimarisi ve tarihi özellikleri itibariyle örneği az bulunan ve Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonunun tamamlanıp halka kazandırılmış bir eser" dedi.

Behrampaşa Hanı'nın ise uzun zamandır restore edilmesi ve işletmeye verilmesi konusunda çalışmalar yapıldığını dile getiren Vali Ali Kolat, eserin Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restoresi için birkaç kez ihaleye çıkartılmasına rağmen ihaleye giren olmadığını belirtti.

Eserin tarihi misyonuna yakışır hale gelmesi gerektiğini dile getiren Vali Kolat, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün gerekli çalışmaları yaparak en kısa sürede Behrampaşa Hanı'nı Sivas'a kazandıracağını söyledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 17:23:48
Güncelleme :2 Ekim 2009 Cuma 17:26:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ADNAN ÖZDEMİR IP: 88.241.128.xxx Tarih : 2.10.2009 18:38:19

Bayramda memleketim olan Sivas'daydım, tarihi yerleri gezdim, Özellikle Vakıflar müdürlüğünün tam karşısında bulunan TAŞHAN'ın içleracısı halini gördüm, tamamen tarihi bina korumasız,üst katı tambir virane, bir dükkan sahibi dış cepheye tarihi dokuyu inkar edecek şekilde matkapla delere tente monte etmiş,arka tarafta taş duvarlara zarar vermişler,boyamışlar, yetkilileri,Taşhanın tam karşısındaki Vakıf görevlilerini göreve davet ediyorum.

Birde  meydandaki tarihi camiye iliştirilmiş bugünün yapısını görünce şaşırdım halbuki bu ilimizde bunlara korumak için Vakıflar il müdürlüğü kurulmuş, lütfen tarihi dokumuzu koruyun,görevinizi yapın