6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Valilikten mavi bayrak uygulaması

Sivas Valiliği ve Tarım Müdürlüğü, gıda üreten işyerlerine yönelik olarak “Mavi Bayrak” uygulamasını başlattı.

Sivas Valisi Hasan Canpolat, Tarım İl Müdürü Özkan Kayacan ile birlikte teknik ve hijyenik şartları yerine getirerek “Mavi Bayrak” almaya hak kazanan işyerlerini ziyaret etti. Vali Canpolat, ziyarette işyerlerinin üretim ve satış alanlarında incelemelerde bulundu.

Vali Hasan Canpolat, “Mavi Bayrak” uygulamasının amacının gıda güvenliğini kaliteli hizmet anlayışıyla birleştiren işyerlerini onure etmek olduğunu dile getirdi. Mavi Bayrak uygulamasının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini ifade eden Canpolat, “Güvenilir gıda üretimi ve tüketimi konusunda Tarım İl Müdürlüğü çok ciddi çalışmalara başladı. Bu konuda bilinçlendirme, bilgilendirme ve eğitim konusunda toplantılar yapıldı. Bir yandan bu çalışmalar devam ederken, bir yandan da denetimlere ağırlık verildi. Ama bunlardan en önemlisi teşviktir. Bu nedenle Türkiye’de ilk defa denetimlerde istenilen kriterleri yerine getiren işyerlerini kamuoyuna tanıtmak amacıyla ’mavi bayrak’ uygulamasını başlattık. Vatandaşın güvenli gıda tüketimini nerelerden yapması gerektiğini göstermek istedik. Şimdi bu çalışmanın bütün Türkiye’ye örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Hasan Canpolat programın sonunda "Mavi Bayrak" asmaya hak kazanan Lojmanlar Ekmek Fabrikası ve Çimen Lokantası yetkilileri ile protokol imzalayarak işyerlerine mavi bayraklarını astı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2005 Cuma 09:18:34
Güncelleme :18 Nisan 2005 Pazartesi 12:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?