6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Vaşak saldırısına inceleme

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bir mahallede insanlara saldıran ve boğularak telef edilen vaşakla ilgili inceleme başlatıldı.

Suşehri ilçesine bağlı Çataloluk Beldesi, Selpinti Mahallesi'nde korku salan vaşak, bazı vatandaşlara saldırmış, olaya müdahale eden Selpinti Mahalle Muhtarı Hacı Ahmet Tunç tarafından boğularak telef edilmişti. Vaşak için Suşehri İlçe Tarım Müdürlüğü'nden gelen veteriner hekim Mustafa Arslan, incelemelerde bulunup olayı yaşayan Muhtar Hacı Ahmet Tunç ve mahalle sakinleri ile görüştü.

Arslan, vaşağın az görünen bir canlı türü olduğunu belirterek, "16 yıllık veteriner hekimliği yapmaktayım, daha önce belgesellerde izlediğim bu vaşak türünü ilk kez görüyorum. Bu yörelerde vaşak görmek çok garip. Ne hikmetse buraya gelmiş. Herhalde civardaki köpek eksikliğinden gelmiş ve buralarda yaşamaya çalışmış. Muhtarımıza saldırması üzücü, neyse ki muhtarımız kendisini korumasını bilmiş. Hayvanın boğulmuş olduğu açıkça görülüyor. Bu tür yabani hayvanlarda kuduz riski olduğundan çevreye bulaşıcı hastalık yaymaması için derin bir çukura gömülmesi gerekiyor" dedi.

Vaşağı yakından incelemek için Sivas Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerinin de Suşehri ilçesine geleceği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 18:24:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?