2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Vatandaşa kene uyarısı

VATANDAŞ KENEYE KARŞI UYARILDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri tarafından ilçe merkezindeki esnaf, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hakkında bilgilendirildi.

İlçe merkezinde vatandaşlara, T.C Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlatılan el broşürleri dağıtıldı. Konu hakkında açıklama yapan Toplum Sağlığı Merkezi yetkilileri, havaların ısınmasıyla birlikte kene vakalarının artmaması için vatandaşları bilgilendirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını kaydederek, "Bahar ayının başlamasıyla birlikte özellikle İç Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde ve Kelkit vadisi güzergahındaki bazı bölgelerde sıkça görülen kene vakalarının artmaması için vatandaşların bu konuda daha duyarlı ve daha bilinçli olmaları adına Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlatılan fotoğraflarla desteklenmiş el broşürlerini tüm halkımıza dağıtıyoruz. Kırım Kongo Kanamalı Ateşi kenedeki mikropların sebep olduğu bir hastalıktır. Hastalık, genellikle insanlara kene tutunması ve kenelerin çıplak elle toplanması veya ezilmesiyle bulaşır. Bu nedenle keneleri kesinlikle elle öldürmeyip patlatılmaması lazım. Vücudumuzdaki keneye çıplak elle dokunmamak şartıyla en yakın sağlık birimine gitmek şarttır. Kenelerin üzerine sigara basmayıp kolonya dökülmemelidir" dedi.

Yetkililer ayrıca arazide olan vatandaşların paçalarının çorap içine sokulması gerektiğini vurgulayarak, "Keneler uçmaz, zıplamaz, yerden tırmanarak çıkar. Bu nedenle özellikle arazideyken pantolon paçalarının çorap içine sokulması gerekmektedir böylelikle kene vakalarının önüne geçilmiş olunacaktır" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 13:40:00
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 13:41:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?