6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Vatandaşlara 'dolandırıcı' uyarısı

VATANDAŞLARA 'DOLANDIRICI' UYARISI

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Beşir Köksal, son zamanlarda Ankara KOSGEB Başkanlığından aradığını ve isminin Zeynep olduğunu söyleyen bir kişinin dolandırıcılık yaptığını söyledi.

Köksal, Zeynep ismindeki kişinin KOSGEB veri tabanına kayıtlı işletmeleri ve bazı meslek odalarını arayarak KOSGEB tarafından 200 bin işletmeye firma başına 10 bin TL hibe verileceğini söylediğini bildirdi.

Bu hibelerden yararlanabilmesi için faaliyet alanları ne olursa olsun işyerinde 5 kişi çalıştırılmasının yeterli olacağını söyleyen kişinin işletmelere, kargo ile doküman gönderileceğini ifade ederek, kargo ücreti olarak 39 TL, işlemler için ise 250 TL ödeme yapılmasını istediğini söyleyen Köksal, "Yaptığımız görüşmeler neticesinde KOSGEB tarafından böyle bir uygulamanın olmadığı anlaşılmıştır. Esnaf ve sanatkarımızın mağdur olmaması için ve bu yönde gelen taleplere dikkat etmemelerini ve herhangi bir ücret ödememelerini arzu ediyoruz. Esnafımızın bu tür konularda hassas olmalarını ve böyle talepler gelmesi halinde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği veya ilgili yerlerle görüşmeleri kendi menfaatlerine olacaktır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 17:38:00
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 17:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?