5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Velilerin okul bahçesi tepkisi!

Sivas'ta eğitim veren 4 Eylül İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerin velileri, belediyeden okul bahçesine asfalt yapılmasını istedi.

Okulların açıldığını hatırlatan veliler, "Okullar açılmasına yakın, belediyenin altyapı çalışmaları nedeni ile okulun bahçesinde kazı çalışması yapıldı. Ardından çalışmalar bitti ve kapatıldı. Ancak öğrencilerimiz bu bahçede oyun oynuyorlar. Vakitlerini burada geçiriyorlar. Düzenli bir kapama olmadı dediler.

Sonbahar mevsimi ile birlikte yağmurların başlayacağını da hatırlatan veliler, "Şu an okulun bahçesinde asfalt olmadığı ve kazı yapıldığı için her yer toprak oldu. Bir yağmur yağması ile birlikte öğrencilerimizin ayağı çamurdan kurtulmayacak. Ayrıca okul içlerine kadar bu çamurlar girecek. Zaten okulda çocuklarımızın oynaması ve spor yapması için bir kapalı salon yok. Şimdi de belediyenin asfalt yapmaması üzerine çocuklarımız bahçesinden de oldu. Bizler Okul Aile Birliği olarak müracaatta bulunduk. Ancak belediye 11 milyarı geçkin asfalt parası istedi. Sivas'ın ve Türkiye'nin çok önemli tarihini taşıyan 4 Eylül İlköğretim okulunun bahçesinin bir an önce bu rezaletten kurtulmasını istiyoruz. Belediye'nin istediği parayı da ne biz ne de okul yönetimi karşılamayacak durumdayız. Belediyeden bir sefere mahsus eğitime bu şekilde katkı yaparak, okulun bahçesini asfaltlamalarını istiyoruz" dediler.

Veliler, çarşı merkezinde olan ve zengin ile bürokratların çocuklarının okuduğu okullarda bu ve benzeri hiç bir sıkıntının yaşanmadığını da sözlerine eklediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2007 Çarşamba 18:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?