3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Veysel üzerinden siyasi mesaj

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin dört bir tarafını bölünmüş yollarla donattıklarını belirterek, "Merhum Aşık Veysel ne diyor, 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece', eğer merhum yaşasaydı belki de dizelerinde, 'Uzun bir duble yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' diyecekti" şeklinde konuştu.

Sivas'ın Suşehri ilçesine gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Akçaağıl Köyü Köprüsü'nde Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun, AK Parti İl Başkanı Zeki Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Sururi Koçali ve çok sayıda partili tarafından karşılandı.

Kalabalık bir konvoy eşliğinde Suşehri'ne gelen Bakan Yıldırım, Sivas Caddesi'nden yürüyerek AK Parti Suşehri seçim bürosuna geçti. Burada bir konuşma yapan Bakan Yıldırım, halkın tabela ve plaka siyasetinden çok çektiğini söyledi.

Atatürk'ün, 'Eğer cumhurbaşkanı olmasaydım Suşehri Belediye Başkanı olurdum' sözünü de hatırlatan Bakan Yıldırım, Belediye Başkanı Şaban Coşkun'a şehrin sıradan bir şehir olmadığını ve kıymetini bilmesini istedi.

Çocukluğunun Suşehri'nde geçtiğini ifade eden Bakan Yıldırım, "Bu vadiye hizmet etmek bizim en büyük görevimiz. Yıllardır Suşehri'ni hep oyaladılar. Ne dediler? 'İl yapacağız' dediler. Rahmetli Menderes'ten başlayan, Özal döneminde de devam eden, ondan sonra gelen tüm siyasetçiler hizmeti bir kenara bırakıp aynı şeyi söyledi.

'Sizi il yapacağız' diye oyaladılar. Biz ne dedik, 'Önce hizmet' dedik, il sonraki mesele. İl olsa da hizmet yapacağız, il olmasa da Suşehri'ne hizmet yapacağız. Bir ilde ne varsa Suşehri'nde hepsi olacak. Daha yapacak çok işimiz var. Tabelayı değiştirmek, plakayı değiştirmekle her şey hallolmuyor. İnsanların gönlüne girerseniz, hizmet tamamlanmış oluyor. Bu millet tabela siyasetinden, plaka siyasetinden çok çekti. Şimdi artık hizmet zamanı. Yerelde de hizmet zamanı genelde de hizmet zamanı. Bu ülkeye hizmet, bu ülkenin hizmetine hizmet etmeyi biz ibadet gibi biliyoruz. Ve bu heyecanla çalışıyoruz. Hizmeti milletimiz elbette hak ediyor. Çünkü siz 3 Kasım'da büyük bir destek verdiniz ve bizi göreve getirdiniz. Biz de size söz verdik, işlerinizi yapacağız dedik. Dağ gibi sorunlarınızı dağ gibi hizmetlere dönüştüre dönüştüre getiriyoruz" dedi.

Bölünmüş yol müjdesi de veren Bakan Yıldırım, Erzincan'dan Ankara'ya kadar Suşehri'nden geçecek bölünmüş yol yapacaklarını belirtti. Bu yolla Suşehri'ni batıya ve doğuya daha hızlı şekilde bağlayacaklarını ifade eden Bakan Yıldırım, "Suşehri'ni Karadeniz'den Akdeniz'e bağlayan yolu yapacağız. Türkiye'ye çağ atlattık. Hızlı treni Türkiye'ye biz getirdik. Hava yolunu, halkın yolunu biz yaptık. Türkiye'nin dört bir tarafını bölünmüş yollarla biz donattık. Merhum Aşık Veysel ne diyor, 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece', eğer merhum yaşasaydı beklide şöyle diyecekti dizelerinde: 'Uzun bir duble yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.' İşte Türkiye işte hizmetin adı AK Parti. Ülkemizi daha güzel günlere götüreceğiz. Barış içinde yarışacağız. Kimsenin laflına kulak asmayacağız. İşimiz hizmet, gücümüz millet. Bu millet 3 Kasım'da nasıl 'AK Parti' dediyse 29 Mart'ta da yine 'AK Parti' deyip gereken cevabı verecektir" açıklamasını yaptı.

Suşehri'ne sabit araç muayene istasyonu kuracaklarını sözlerine ekleyen Yıldırım, AK Partili Suşehri Belediye Başkanı Şaban Coşkun için de destek istedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, daha sonra Suşehri'nden ayrılarak Akıncılar ve Gölova ilçelerine geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 21:43:05
Güncelleme :20 Mart 2009 Cuma 21:43:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?