6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

'VIP WC' tabelaları kaldırıldı

'VIP WC' TABELALARI VALİ KOLAT'IN TALİMATIYLA KALDIRILDI

Sivas'ta, Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) bulunan iki tuvaletin girişine asılan 'VIP WC' tabelaları, Sivas Valisi Ali Kolat'ın talimatıyla kaldırıldı.

Sivas'ta AKM girişinde bulunan iki boş odaya bir fonksiyon kazandırmak için, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından iki tuvalet yaptırılmıştı. Yaptırılan tuvaletlerin girişine de protokol üyelerine ait olduğunu belirtmek üzere 'VIP WC' yazan tabelalar asılmıştı. Haberin basına yansımasının ardından, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü İHA muhabirine bir açıklama yaptı.

Sivas Valisi Ali Kolat ile telefonda bir görüşme yapan Pürlü, basın açıklamasının ardından 'VIP WC' tabelalarını asıldıkları yerden kaldırttı. Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, "Tuvaletler ilimize gelen yabancı konukların ve devlet büyüklerimizin buraya girmeleri için yapıldı. Bu uygulama tamamen iyi niyetle yapılmıştır. Çünkü genel tuvaletimiz bir üst katta olduğu, kültür merkezinde olan herhangi bir program esnasında genelde dolu olduğu için ve konuklarımızın buraya zaman zaman girmekte zorlanmaları nedeniyle biz protokol odamıza çok yakın bir mesafeye iki tuvalet yaptırdık. Burada temiz ve güzel bir ortam oluştu. Arkadaşlarımız buraya diğer katılımcılarımızın ve konuklarımızın girmelerini engellemek için 'VIP' yazısını koymuşlardır" dedi.

Tuvaletlere asılan 'VIP WC' tabelalarını Sivas Valisi Ali Kolat'ın talimatıyla kaldırdıklarını ifade eden Pürlü, "İyi niyetle konmuş bir tabelaydı. Bay ve Bayan WC yazıları yerinde kalacak ve protokolümüze ve gelen konuklarımıza hizmet verecektir. Zaten kapıları da kilitlidir. Programdan programa hizmet verecektir. Ve ihtiyaç oldukça burayı açıp hizmete sunacağız. Tamamen bir ihtiyaçtan kaynaklanan bu birimleri biz bilinçli olarak oluşturduk. Buraya asılan 'VIP' yazısı amacını aşan bir uygulama değildir.

Arkadaşlarımızın o tuvaletlerin yerlerini ayırt etmek amacıyla koydukları biz yazıdır. Konuyu bu şekilde düzelttik. Oradaki tuvaletler bu şekilde devam edecektir ve faaliyete açık kalacaktır" diye konuştu.

Basın açıklamasının sona ermesinin ardından, Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü teknikerlere talimat vererek üzerinde 'VIP WC' yazan tabelaları asıldıkları yerden kaldırtıp yerlerine 'WC' yazan tabelalar koydurdu.

'VIP WC' TABELALARI VALİ KOLAT'IN TALİMATIYLA KALDIRILDI
'VIP WC' TABELALARI VALİ KOLAT'IN TALİMATIYLA KALDIRILDI
'VIP WC' TABELALARI VALİ KOLAT'IN TALİMATIYLA KALDIRILDI
'VIP WC' TABELALARI VALİ KOLAT'IN TALİMATIYLA KALDIRILDI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 15:03:01
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 17:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?