6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Vitrini başına iş açtı!

VİTRİNDEKİ CANSIZ MANKENLERİN PANTOLONUNU İNDİRİNCE ZABITADAN UYARI ALDI

Sivas'ta bir süre önce seri sonu kıyafetlerin satışını artırmak için indirim kampanyası başlatan bir giyim mağazası, dikkat çekmek için cansız mankenlerin üzerindeki pantolonları indirince zabıta görevlileri tarafından uyarıldı.

İnönü Bulvarı'nda bulunan bir giyim mağazası, yaklaşık 5 ay önce yaz sonu kıyafetlerinin satışını artırmak için 'Küresel İndirim' adıyla bir kampanya başlattı. "Şimdi indirim zamanı", "Küresel indirim" yazılarının asıldığı vitrindeki cansız mankenlerin pantolonları yarıya kadar indirildi.

Vatandaşların uyarısıyla harekete geçen Sivas Belediyesi zabıta ekipleri, iş yerini uyararak uygulamanın belediye encümeninden 2005 yılında çıkan İlan Reklam Tabela Yönetmeliği'nin "Reklamlar yasalara, genel ahlaka uygun ve dürüst olmalıdır" maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle tutanak tuttu. Zabıta ekipleri, iş yeri sahiplerine vitrinin kaldırılmaması halinde para cezası uygulanacağını tebliğ etti.

Mağaza Müdürü Eren Mert, kampanyanın büyük ilgi gördüğünü belirterek çok sayıda vatandaşın vitrinin önünde fotoğraf çektirdiğini söyledi. Mert, "Temmuz ayının sonlarıydı, biz bir kampanya yapalım dedik. Mankenlerin pantolonlarını dizlerine kadar indirdik. Şikayet etmişler, belediye yetkilileri geldi. Daha sonra tutanak tutuldu. Biz de üstlerini tekrar giydirdik" dedi.

Zabıta ekipleri tarafından tutulan tutanakta, 'pornografik figürler', 'çocukların gelişimini etkileyecek cinsel içerikli görüntüler' ifadelerinin bulunduğunu söyleyen Mert, "Biraz komik olaylar çünkü Sivas'ta değişikliğe her zaman ihtiyaç var. Biz de farklı bir şey yapalım dedik ama kaldırmadı. Yine de daha farklı yöntemlerimiz olacak" ifadelerini kullandı. Bu fikrin mağaza sahibi Nuri Sobay'dan çıktığını ve oturup tartıştıktan sonra uygulamaya karar verdiklerini söyleyen Mert, "Bu fikir şirketimizin

sahibi Nuri Sobay'dan çıktı. Kendisi, 'Böyle bir şey yapalım mı?' dedi. Biz de düşündük taşındık, uygun gördük. O şekilde yaptık. Ama güzel bir şeydi" diye konuştu.

VİTRİNDEKİ CANSIZ MANKENLERİN PANTOLONUNU İNDİRİNCE ZABITADAN UYARI ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2010 Perşembe 15:27:03
Güncelleme :24 Aralık 2010 Cuma 10:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?