7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Vurgun 58'de 14 kişi tutuklandı

Sivas'ta, inşaat ihalelerine fesat karıştırma ve rüşvet gibi türlü suçlara karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 35 kişiden, aralarında Bayındırlık ve İskan Sivas İl Müdürü ve müteahhitlerin de bulunduğu 14 zanlı tutuklandı.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü ekiplerinin kentte ''Vurgun 58'' adıyla inşaat işlerindeki ihale usulsüzlükleriyle ilgili düzenlediği operasyon kapsamında gözaltına alınan, aralarında Bayındırlık ve İskan Sivas İl Müdürü Mustafa Doğan ile şube müdürleri, kontrolörler ve kentte iş yapan kimi müteahhitlerin de bulunduğu 19 kişi, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevkedildi.

Zanlılardan 5'i, savcılıktaki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Diğer zanlılar Mustafa Doğan, şube müdürleri İrfan Y. ve Tamer T., kontrolörler Feridun Y. ve Adem A. ile müteahhitler Kamil D., Osman Y., Recai T., Mustafa G., Mehmet A., Şemsettin M., Ebubekir E., Ahmet T. ve Abdurrahman H., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Bu arada tutuklanan zanlılardan müteahhit Recai T., adliyede rahatsızlandı. Recai T., ambülansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sivas'ta 4 gün önce düzenlenen operasyonda, 35 kişi gözaltına alınmış ve zanlılar hakkında ''çete kurma'', ''inşaat ihalelerine fesat karıştırma'', ''edimin ifasına fesat karıştırma'', ''rüşvet alma, verme, aracı olma'', ''zimmet'' ve ''irtikap'' suçlarından işlem yapıldığı belirtilmişti.

Gözaltına alınan zanlılardan 16'sı, emniyette ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 09:48:46
Güncelleme :13 Mayıs 2008 Salı 09:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?