7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Vuvuzelalı eylem!

Memur-Sen Sivas İl Temsilciliği üyeleri, hükümetin 3+3’lük zam teklifini vuvuzelalı eylem yaparak protesto etti.

Kent meydanında toplanan sendika  üyeleri, hükümetin toplu sözleşme görüşmelerinde 3+3’lük zam teklifinde bulunmasını simit taktıkları vuvuzelalarla protesto etti.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde konuşan İl Başkanı Ömer Anlı, teklifleri 21 Mayıs’a kadar masada tutacaklarını ifade ederek, “Kamu İşveren Heyeti, hizmet kolunu ilgilendiren birçok teklifi genel toplu sözleşmenin kapsamına alırken, doğrudan kamu görevlilerini etkileyen ve haklı gerçeklerle toplu sözleşme masasına getirilen bazı tekliflerle ilgili olarak mali ve sosyal hak kapsamında olmadığı yönünde görüş beyan etmiştir. Bu yaklaşım Kamu İşveren Heyeti’nin yeterince sorun çözme ve kamu görevlilerinin haklarını koruma ve geliştirme endeksli bir yaklaşım içinde olmadığını, aksine teklifleri reddetme anlayışı üzerine politika geliştirdiğini göstermektedir. Memur-Sen olarak, hizmet kollarının sorunlarına yönelik tüm teklifleri 21 Mayıs akşamına kadar masada tutacağımızı, kamu görevlilerine yeni hak ve kazanımlar sağlayıncaya kadar da mücadele edeceğimizi buradan deklare ediyoruz” dedi.

Hükümetin önerisinin komik olduğunu kaydeden Anlı, “Kamu İşveren Heyeti, hizmet kollarına ilişkin görüşmelerde takındığı, ‘Benim dediğim olur’ dayatmasını genel toplu sözleşme görüşmelerinde de sürdürmektedir. Maalesef, ‘Ekonomik büyümede dünya ikincisi Avrupa birincisi olduk, ekonomik gelişmede Avrupa’ya örnek ülke durumundayız’ diyen hükümetin, Kamu İşveren Heyeti aracılığıyla kamu görevlilerine önerilen 2012 yılı için yüzde 3 + yüzde 3, 2013 yılı için yüzde 2 + yüzde 3 zam teklifi komiktir. Komik olduğu kadar da Türkiye’nin ekonomik gerçeklerini yansıtmaktadır. Biz toplu sözleşme masasında olduğumuzu sanıyorduk. Ancak bu teklifle karşılaşınca bir an kendimizi Cem Yılmaz’ın gösterisinde gibi hissettik” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından sendika üyeleri, ellerindeki vuvuzela ile meydanda tur attı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2012 Salı 17:24:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?