7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Werner Lorant'la söz kesildi

Birinci Süper Lig’in yeni takımlarından Sivasspor ile prensipte anlaşan Alman Teknik Direktör Werner Lorant, Sivas’a geldi. Sivasspor tesislerinde incelemeler yapan Lorant, "Türkiye’de ikinci defa büyük bir takımla çalışmak, benim için çok büyük bir tecrübe olacak" dedi.

Sivasspor Sosyal Tesisleri’ni incelemek üzere Sivas’a gelen Werner Lorant, 2. Başkan Mehmet Oflaz, Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, Yönetim Kurulu üyeleri ve bir grup taraftar tarafından karşılandı.

Bir süre Sivasspor tesislerini gezen, sonra basın toplantısı düzenleyen Lorant, Sivasspor ile anlaştığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Sivasspor’un, Süper Lig’e yeni çıkan bir takım olduğunu ve önemli olanın güzel ve disiplinli bir takım kurarak sezona hazırlanmak olduğunu söyledi.

Sivas hakkında her şeyi bilmesinin imkansız olduğunu da dile getiren Werner Lorant, "Sivas ve Sivasspor hakkında gerekli araştırmaları yaptım. Birçok oyuncuyu tanıyorum. Ancak bazı oyuncular hakkında fikir sahibi değilim. Daha önceki hocamızın gitsin veya kalsın diye karar verdiği futbolcular hakkındaki kararı Almanya’ya giderken yanımda götüreceğim maç kasetlerini izledikten sonra açıklayacağım. Gönderilmesi istenen ancak işime yarayacak futbolcuları tespit edeceğim. Şu an için hiçbir oyuncu hakkında konuşmamın bir anlamı yok" dedi.

Sivasspor’un daha önce açıklanan hazırlık programında büyük değişiklikler yapmayacağını da ifade eden Lorant, "Önemli olan hazırlık programının tarihleri değil. Önemli olan Sivasspor takımını en iyi şekilde Süper Lig’e hazırlamak. Takımla ilgili olan herşey benim için şampiyonluk kadar önemlidir" şeklinde konuştu.

Mağlubiyete hiçbir zaman için tahammülü olmadığını ve savaşçı bir ruha sahip olduğunu da dile getiren Lorant şöyle devam etti: "Hiçbir zaman, hiçbir şekilde mağlubiyeti hazmedemiyorum ve tahammülüm yok. Savaşçı bir ruha sahibim ve oluşacak kadroda da bu ruhu arayacağım. Her çıkan takım gibi çıktığın yerde kalıcı olmak önemli ve bitirebildiğin en yüksek yerde bitirmek gerekir. İlk hedef takımı ligde bırakmak, arkasından da takımı getirebildiğin en yüksek yere getirmek" diye konuştu.

Werner Lorant, Fenerbahçe kulübünün ardından Türkiye’de ikinci büyük taraftar kitlesine sahip olan Sivasspor’u çalıştıracak olmanın kendisine ayrı bir mutluluk vereceğini ve büyük bir tecrübe olacağını da dile getirerek, "Sivas’ın potansiyeli çok büyük. Büyük bir taraftar kitlesine sahip. Bu da beni hem heyecanlandırıyor hem de gururlandırıyor. Benim için Sivasspor’u çalıştırmak ikinci bir büyük tecrübe olacak" dedi.

Açıklamanın ardından yöneticilerle birlikte tesisleri inceleyen Lorant’ın, bugün kenti gezdikten sonra yarın İstanbul’da sözleşme imzalayacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 17:05:37
Güncelleme :15 Haziran 2005 Çarşamba 18:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?