6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Wushucular madalyayla döndü

Polonya'nın Varşova kentinde 16-19 Ekim tarihleri arasında düzenlenen 12. Büyükler Avrupa Wushu Şampiyonası'nda 3 altın, 2 gümüş madalya kazanan Sivaslı sporcular, Sivas'a döndü.

Varşova'da düzenlenen 12. Büyükler Avrupa Wushu Şampiyonası'nda gösteri kategorisinde Murat Urhan, Emrah Gül ve Halil Bal, Avrupa Şampiyonu oldu. Dövüş kategorisinde Tayfun Öztürk ile Erdal Şahin ikinci olurken, Sivaslı bayan sporcu Şeyma Urhan şampiyonayı altıncı olarak tamamladı.

Şampiyonada Türk bayrağını göndere çektirip, İstiklal Marşı'nı dinlettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Murat Urhan, Emrah Gül ile Halil Bal, önlerinde 2010 Dünya Şampiyonası olduğunu ve bu şampiyonada da başarılı
olmayı hedeflediklerini söylediler.

Milli antrenör Salih Urhan ise, Sivas'ın milli takıma en çok sporcu veren kent olduğunu söyleyerek, "Takım halinde Avrupa 2.'si olduk. Dünya Şampiyonası'nda da başarılı olacağız" dedi.

İlgisizlikten şikayet eden Urhan, "Milli takımın yüzde 50'sini Sivaslı sporcular oluşturuyor. Her seferinde başarılarla dönüyoruz. Ancak en azından belediye başkanı bile bizi kabul etmiyor. Bizlere sadece 'teşekkürler', 'tebrikler', 'başarılarınızın devamını dileriz' diyorlar. Bu başarıyı alan çocuklara, başarısının devamı için manevi destek olunmalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 10:40:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?