7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Wushuculardan Dalmaz'a ziyaret

12. Büyükler Avrupa Wushu Şampiyonası'nda takım halinde ikinci olan Sivaslı milli sporcular, Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç, beraberinde Wushu Milli Takım antrenörlerinden Salih Urhan, milli sporcular Halil Bal, Emrullah Gül, Murat Urhan, Tayfun Öztürk, Erdal Şahin ve Şeyma Urhan ile birlikte Vali Veysel Dalmaz'ı makamında ziyaret etti.

Wushu Milli Takım Antrenörü Salih Urhan, ziyarette yaptığı açıklamada, Wushu Milli Takımı'nın yarısını Sivas'tan gelen sporcuların oluşturduğunu belirterek, Türkiye'ye Avrupa ikinciliği kazandırdıklarını söyledi.

Vali Veysel Dalmaz ise, Sivas'ın birçok spor branşı ile birlikte şimdi de uzak doğu sporlarında başarı gösterdiğini kaydederek, tüm sporcuların desteklenmesi gerektiğini belirtti. Konuşmaların ardından Vali Dalmaz, 6 sporcuya Cumhuriyet Altını hediye etti.

Bu arada Endonezya'da yapılacak olan Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek milli sporcular Emrullah Gül, Şeyma Urhan ve Murat Urhan, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Gençler Wushu Şampiyonası'ndan madalyayla döneceklerini söylediler.

Wushu Milli Takımı Antrenörü Salih Urhan ise, bu yarışmalara 6 aydır çalıştıklarını belirterek, "Günde 3 antrenman yapıyoruz. Önümüzdeki gün milli takım kampına gideceğiz. Hedefimiz derece yapmaktır. Bununla birlikte ikinci hedefimiz ise bu sporun başarısını Çinlilerden alarak, ülkemize getirmek ve yaygınlaştırmaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2008 Çarşamba 16:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan üngör güreşçi IP: 78.187.39.xxx Tarih : 16.11.2008 15:04:27

merhaba şeyma başarılarının devamını dilerim ramazan güreşçi