3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yamaç paraşütçüleri Suşehri'ne

Sivas’ın Suşehri ilçesinde bulunan Soğanovası Yaylası yamaç paraşütü yapmak isteyen sporcuların gözde mekanlarından birisi haline geldi.

Uzun yıllar yamaç paraşütü sporu ile uğraşan Tekirdağ Doğa Sporları Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Hamza Algül Soğanovası Yaylası'nın yamaç paraşütü için uygun imkanlara sahip olduğunu söyledi.

Yamaç paraşütü ile uçmayı Soğanovası'nda denediğini belirten Arslan Hamza Algül, "Tekirdağda hava sporlarıyla uğraşıyorum. Yamaç paraşütü ile uçmanın zevkini Soğanovası Yaylası'nda 2 bin 300 rakımlı yerden uçuş yaparak yaşadım. Türkiye’ de ve yurt dışında yamaç paraşütüyle bir çok bölgede uçuşlarım bulunuyor. Ama Soğanovası Yaylası'ndaki imkanlar bir çok bölgede yok. Gerek irtifa, gerekse doğal güzelliği açısından eşsiz ve uzun mesafeli yamaç paraşütü için burası mükemmel bir yer. Hava sporlarını bu bölgede yaygınlaştırıp tanıtmak için çalışmalar yapılabilir. Ben bu çalışmalara her türlü katkıda bulunmak isterim. Bu konuda ilçe idarecilerinin desteklerini bekliyoruz " dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 00:51:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?