5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Yangın tatbikatı göz doldurdu

Sivas Cumhuriyet üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan Yurt-Kur'a ait öğrenci yurdunda öğrenci ve personelin katılımıyla yapılan yangın tatbikatı göz doldurdu.

Yurtta kalan öğrencilerin ve personelin olası doğal felaketlerde ve yangınlarda bilinçlenmelerini sağlamak için yapılan yangın tatbikat, Sivil Savunma ekipleri, sağlık ekipleri ve itfaiye ekiplerini katılımıyla yapıldı.
Yurt bloklarından 8. bloğun 4. katında elektrik kontağından çıkan kıvılcımların yangına neden olduğu varsayılan senaryoya göre tatbikat alarm verilmesi ile başladı. Binadaki alarm sisteminin zamanında çalışmaması üzerine sivil savunma ekipleri, megafon yardımı ile alarm çalarak, öğrencileri yangın konusunda bilgilendirdi. Ardından Sivil Savunma ekipleri, binaya girerek, halat çekip, bazı öğrencileri pencereden aşağı indirdi. Bu arada çıktığı varsayılan dumandan zehirlenen öğrenciler, sedye ve ekiplerin yardımı ile ambulansa taşındı. Ardından yurtların olduğu yere gelen itfaiye araçları da merdiven sayesinde bazı öğrencileri binadan çıkardı.

Öğrenci kurtarma çalışmaları tamamlandıktan sonra yangın tatbikatına geçildi. Burada bir görevli, yangın söndürme tüpü ile yangına müdahale ederken, yangın bölgesine gelen itfaiye ekipleri, mukavvadan yapılan yangın çıkarılan barakaya basınçlı su sıkması ile yangın kısa sürede söndürülürken, mukavva bina suyun basıncı ile yıkıldı.
Yapılan tatbikatlar sonrasında konuşan Yurt Müdürü Orhan Önem, har yıl yaptıkları bu tatbikatın öğrenci ve personel için önemli olduğunu vurgulayarak, görev alan herkese teşekkür etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2007 Salı 16:48:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?