7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Yarın Çalışan Gazeteciler Günü

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, "10 Ocak maalesef anlamını yitirmiştir" dedi.

212 sayılı yasanın yıllar önce basın çalışanlarını güvence altına almak için çıkarıldığını belirten Ünsal, yasanın kaldırılması ile basın çalışanlarının da güvencelerinin ortadan kaldırıldığını söyledi.

Yasanın kabul edildiği günün '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü' kabul edildiğini ifade eden Ünsal "Yasanın uygulamadan kaldırılması ile 10 Ocak Çalışan gazeteciler Günü'de anlamını yitirmiştir. Zira gazeteci meslektaşlarımız düşük ücretle çalışmaktadır. Hatta bazılarının sosyal güvencesi bile yoktur. Yerelde faaliyetlerini sürdüren gazeteler, televizyonlar ve ajanslar büyük fedakarlıklar içerisinde görevlerini yürütmektedirler. Yani hem basın-medya çalışanları hem de işverenleri büyük bir özveri içerisinde görevlerini ifa etmektedirler" dedi.

Ünsal son yayınlanan kararname ile yerel gazetelerin resmi ilanlarına da hükümetin büyük bir darbe vurduğunu belirterek, "Tek geliri resmi ilan olan ve onlarla ayakta kalabilen gazetelerin resmi ilanlarında kısıtlama yapılması bir manada yerel gazetelerin sonlarını hazırlamak oldu" diye konuştu.

Yerel basının özellikle bundan sonra özel sektör ve halk tarafından desteklenmesi gerektiğini ifade eden Ünsal "Görevlerinde memleket sevgisi ve hizmet anlayışını ön planda tutan yerel gazete ve televizyonlar bundan böyle özel sektör ve halk tarafından daha fazla desteklenmelidir" şeklinde konuştu.

Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, "Her türlü şartlara ve sıkıntılara rağmen görevlerini yürütmeye çalışan yerel basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 17:49:01
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 17:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?