3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yaşlı çift sokakta kaldı

Sivas'ın Suşehri ilçesinde mahkeme kararı ile evi satılan yaşlı çift, polise zor anlar yaşattı. Evden çıkmak istemeyen yaşlı çift, uzun uğraşlar sonucu dışarı çıkarılan eşyalarıyla birlikte sokakta kaldı.

Suşehri ilçesi Taşköprü Mahallesi Kösedağ Caddesi üzerindeki Bülbül Apartmanı'nda oturan Mustafa Çiçek (83), Savaş Güney isimli şahsa olan borcu nedeniyle evinin yarı hissesini ona verdi. Savaş Güney'in yaklaşık 2 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybetmesi sonucu eşi Yasemin Güney de kocasından kalan bu evin yarı hissesinin satılması için mahkemeye dava açtı.

Davanın yapılan karar duruşmasında Mustafa Çiçek'in eşi Emine Çiçek'in hissedarı olan evin Yasemin Güney tarafından alınması yönünde karar
çıktı. Yapılan işlemlerinin ardından, iki ay önce Mustafa ve Emine Çiçek (81) isimli yaşlı çifte evin boşaltılması için tebligat yapıldı.

Yapılan tebligatlar sonucu evi boşaltmayan yaşlı çiftin kapısına bugün icra memurları ve polis ekipleri geldi. Evi boşaltmamakta ısrar eden yaşlı çift, polis ekipleri tarafından dışarı çıkarıldı. Daha sonra çağrılan çilingir tarafından evin kapısı açılırken, polis gözetiminde evdeki eşyalar dışarı çıkarıldı. Apartman önünde eşyalar üst üste konurken, Mustafa Çiçek ise duruma tepki gösterdi. Mustafa Çiçek, "Eşyalarımı kırmayın, ben de bu devlete 15 yıl hizmet ettim" dedi.

Bu arada, evdeki eşyalar çıkartılırken ruhsatlı olduğu iddia edilen bir tabanca bulundu. Mustafa Çiçek'in tabancanın kendisine ait olduğunu ve almak istediğini söylemesine rağmen, polis ekipleri tutanak karşılığı teslim aldı.

Duruma tepki göstermeleri nedeniyle bitkin düşen yaşlı çift için sağlık ekipleri geldi. Yüksek tansiyon hastası olduğu öğrenilen yaşlı çift, yapılan ilk müdahalenin ardından Suşehri Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Mustafa ve Emine Çiçek'in apartman önünde bulunan eşyaları ise, Suşehri Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na ait bir eve yerleştirilmek üzere kamyonlarla götürüldü.
 

İHA
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2009 Cumartesi 10:25:51
Güncelleme :18 Temmuz 2009 Cumartesi 11:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?