3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yatırımcıya rehberli tanıtım

Sivas Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sivas Tarımı Yatırımcı Rehberi ile özel sektörün Sivas tarımını tanıması ve tarım alanında doğru yatırımlar yapması hedefleniyor.

Sivas Tarım İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sivas Tarımı Yatırımcı Rehberi kitabını tanıtan Tarım İl Müdürü Mehmet Kaya Sivas'ta tarım alanına yatırım yapacak özel sektöre ihtiyaç olduğunu belirterek çıkardıkları tarım rehberinin müteşebbisler için bir yol haritası niteliğinde olduğunu söyledi.

Tarımın ülkelerin geleceği için önemli bir sektör olduğunu belirten Kaya, "Tarım bünyesinde barındırdığı istihdam kaynağı olarak sosyal, ekonomiye yansıttığı etkileri açısından iktisadi, enerji tarımı açısından da stratejik bir sektör olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

Tarım sektörünün ciddi bir potansiyel olduğunu belirten Kaya, bu potansiyeli desteklemek için kamu ve özel sektörün kaynaklarının kullanılması gerektiğini vurguladı.

Kamu kaynakları kısıtlı olduğu için özel sektördeki kaynaklara yönelmenin daha doğru olduğunu ifade eden Kaya, "Sivas'ta büyük bir tarımsal potansiyeli var. Bunu özel sektörün desteğine açmak gerekiyor. Hazırladığımız Sivas Tarımı Yatırımcı rehberinde 2003-2008 yılları arasında Sivas'ta tarım alanında yaptığımız çalışmalar yer alıyor ve aynı zamanda bir yatırımcı Sivas'ta tarım alanında yatırım yapmak istediği zaman dünya, Türkiye ve Sivas'ın kendine has tarımı ile ilgili veriler yer alıyor. Bu bir yol haritası. Bir müteşebbis herhangi bir tarımsal faaliyet alanında yatırım yapmak istediği zaman rahatlıkla yatırım yapabilecektir. Aynı zamanda teşvik yasası kapsamında hazineden faydalanmayı sağlama adına Sivas'ın hazine arazilerinin envanterini çıkardık" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 22:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?