5
Mayıs
2024
Pazar
SİVAS

Yavru kurtla kangalların dostluğu

Sivas'ta Kangal çoban köpeği üreticiliği yapan bir hayvan üreticisinin dağda bulduğu yavru kurt, kangal köpekleriyle birlikte yaşıyor.

Sivas'ın Esenkaya köyündeki çiftliğinde Kangal köpeği yetiştiren Ali Polat, köpeklerini dağda gezdirirken bulduğu yavru kurdu himayesine aldı. Annesi ölen ve yaklaşık bir aylık olan yavru kurdun 3 aydır bakımını yapan Polat, kurdu etle beslediğini söyledi.

Kurt yavrusunu bulur bulmaz çiftliğe getirdiğini belirten Polat, "Kurdu kangal yavrularla birlikte yetiştiriyorum. Burada doğaya elverişli vahşi ortamda yaşamasını sağlıyorum. Yem verirken de unlu gıda vermiyorum. Vahşi hayvan olduğundan etle besliyorum. Kurtlarda avlanma içgüdüsü vardır. Avlayabileceğini hissettiğim an kurdu tekrar doğaya bırakacağım. Tekrar doğal ortamda yaşamasına yardımcı olacağım" dedi.

Yavru Kangal köpeğinin adına 'Lady', kurt yavrusuna da köpekler ile kısa sürede uyum sağladığı için 'Kanka' adını verdiğini ifade eden Polat, "Yavru kurt, köpekler ile çok iyi anlaşıyor. Sürekli beraber geziyor. Kurt yavrusunu da Kanka ismini çok iyi anlaştıkları için koydum. Kangal köpeği ile vahşi bir hayvanın birlikte yaşaması bazı kişilerin dikkatini çekti. Kangal köpeklerinin, vahşi hayvanlara ne kadar dost yaklaştığının bir kanıtıdır bu" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 18:38:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?