3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yazıcıoğlu şiirlerle anıldı

Kahramanmaraş'taki helikopter kazasında hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Sivaslı şairler tarafından şiirleriyle anıldı.

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun, 'Üşüyorum', 'Anama Mektup', 'Gül' ile 'Gül ve Sabır' adlı şiirleri ile Sivaslı 57 şairin yazdığı şiirlerin bulunduğu 'Sivaslı Şairler Antolojisi-Güldeste' kitabı ve CD'si, Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar Şairler ve Halk Oyunları Derneği'nde düzenlenen programla tanıtıldı. BBP'li Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü'nün de katıldığı tanıtım programında, şairler Yazıcıoğlu ile ilgili şiirlerini okurken, kayıtlarını ise Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e teslim etti.

Programda, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Sivas Fasıl Heyeti Aşıklar Şairler ve Halk Oyunları Derneği Başkanı Ahmet Ayık ve şairler, merhum Yazıcıoğlu ile ilgili düşünce ve anılarını katılımcılarla paylaştı. Şairlerden İlkay Coşkun, Muhsin Yazıcıoğlu ile helikopter kazasından bir gün önce Sivas'ta yaşadığı bir anıyı anlattı.

Şair arkadaşlarıyla kazadan bir gün önce, ''Sivaslı Şairler Antolojisi-Güldeste'' adlı şiir kitabını teslim etmek üzere Yazıcıoğlu'nun yanına gittiklerini belirten Coşkun, bu kitaptan bir menfaatlerinin olmadığını, elde edilecek gelirin İşitme Engelliler Derneği'ne bağışlanacağını Yazıcıoğlu'na ilettiklerini ve Yazıcıoğlu'nun da kendilerine 40 TL ödediğini söyledi.

Katılımcıların BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekiler için dualar okuduğu programda, duygu dolu anlar yaşandı.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 22:02:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?