6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Yazıcıoğlu'dan MHP'ye destek

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde partisinin ilçe teşkilatı kongresine katılan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Yargıtay üyelerinin başörtüsü konusundaki açıklamalarını eleştirdi.


Şarkışla ilçesindeki Kızılay Düğün Salonu'nda yapılan kongrede konuşan BBP Lideri Yazıcıoğlu, ülkede başörtüsü, Kürt ve Anayasa değişikliği sorunlarının tekrar gündeme taşındığını söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya ziyaretinde yaptığı konuşmanın ardından başörtüsü sorununun gündemi tekrar meşgul ettiğini belirten Yazıcıoğlu, MHP'nin sunduğu Anayasa'nın 10. maddesinin değişimini desteklediğini kaydetti.


Başörtüsünün siyasi bir simge olmadığını yineleyen Yazıcıoğlu, "Başörtüsü Müslüman kadınların kendilerini daha mutlu ve huzurlu yapacağına inanarak bir dini emir olarak gördükleri için kullandıkları bir örtü şeklidir ve bu bireysel tercihle alakalıdır. Çünkü inanç Allah ile kul arasındadır ve onun bireysel tercihidir. Hanımlarımızın bu tercihine saygı göstererek onların kamusal alandan eşit bir şekilde yararlanması, eğitim hakkından mahrum edilmemesi ve bir ayrıma tabi tutulmaması gerekir" diye konuştu.


MHP'lilerin başörtüsü sorununun kaldırılması için 10. maddede değişiklik teklifini olumlu bulduğunu ancak yeterli bulmadığını belirten Yazıcıoğlu, "Sayın Başbakan'ın, 'Bu siyasi simge olsa bile çözülmelidir. MHP ile birlikte olursak bunu çözebiliriz' beyanatından sonra MHP bu konuda bir adım attı ve 'Ben Sayın Başbakan'ın teklifine uyuyorum bir adım atıyorum' dedi. Anayasanın 10. maddesinin değiştirilmesi teklifinde bulundu. Tabii ki bunu da olumlu bir adım olarak görüyorum fakat yeterli görmüyorum. Çünkü Anayasa'nın 10. maddesinde yapılması istenen değişimde hizmet alanlar ve hizmet verenler diye bir ayrım ortaya konulmaktadır. Bunu da doğru bulmuyorum çünkü bu defa hizmet alanlara özgürlük getirilirken hizmet verenlere daha keskin bir yasak getirilmiş olacak. Eğer illa böyle bir değişiklik yapılacaksa ki ben yapılmasından yanayım, bunun için TBMM'de derhal biz siyasi partiler arasında komisyon oluşturulmalı ve bu komisyon meseleyi hiçbir siyasi çekişmeye meydan vermeden çözmelidir" dedi.


Yargıtay üyelerinin türban konusunda yaptığı açıklamaları da eleştiren Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:


"Yargıtay Başsavcılığı'nın yapmış olduğu açıklamayı kesinlikle yerinde bulmuyorum. Yargıtay Başsavcılığı, 'Başörtüsüyle ilgili bir kanun düzenlemesini gündeme getirmiş olan ya da böylesi düzenlemeler yapacak olan siyasi partiler kapatılır' diye bir ifade kullanmıştır. İşte biz buradayız. Ben 'Böyle bir düzenleme yapılmalıdır' diyorum. 'Bu Türkiye'nin ihtiyacıdır' diyorum. Yargı ayrıdır, yürütme ayrıdır, yasama ayrıdır. Yasama Meclis'tir. Meclis yasa çıkarır, bu yasalara yürütme de uyar, yargı da
çıkarılan bu yasalar çerçevesinde hüküm verir, karar verir. Dolayısıyla artık bu aba altından sopa göstermeler ve gereksiz gerilimler oluşturarak ülkeyi yönetme anlayışlarından vazgeçilmelidir" ifadelerini kullandı.


BBP Genel Başkanı ve Sivas milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, konuşmasının sonunda yeni göreve gelecek yönetime başarılar diledi. Yazıcıoğlu, yakın bir zamanda olması muhtemel erken seçimde partisinin kadrolarının çok iyi çalışıp yerel yönetimlerde göreve gelmesi gerektiğini belirterek herkesin seçimler için bugünden başlayarak çalışması gerektiğini vurguladı. Yazıcıoğlu, kongrenin ardından karayolu ile Ankara'ya döndü.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2008 Pazar 18:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?