3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yazıcıoğlu'ndan liderlere veryansın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, meydanlarda dosya savaşı yaptıklarını söylediği iktidar ve muhalefet partisi liderlerini eleştirdi.

Mevlana Miting Alanı'na gelen Muhsin Yazıcıoğlu, 'Başbakan Muhsin' sloganları ile karşılandı. Seçime girecek belediye başkan adayları ile el ele halkı selamlayan Yazıcıoğlu, konuşmasında iktidar ve muhalefet partilerini eleştirdi.

Temizeller Derneği tarafından kendisine 'Temiz Siyasetçi' ödülü verildiğini belirten Yazıcıoğlu, "İktidar partisinin genel başkanı birçok meydana gidiyor. Devletin araçlarını ve imkanlarını kullanıyor. Devlet onlara seçimde harcasın diye 150 milyar lira para verdi. Ancak geliyorlar, valiliği ziyaret ediyorlar. Valilik meydanlarını kullanarak halka hitap ediyorlar. Sonra da valiliğin arkasını dolanarak meydanlara çıkıp miting yapıyorlar, açılış yapıyorlar. Neden bana o meydanları vermiyorsunuz? Ben üvey avlat mıyım?" dedi.

Miting alanlarında dosya savaşı yaptıklarını belirttiği iktidar ve muhalefet liderlerini de eleştiren Yazıcıoğlu, "Köşe yazarları gazetelerine her gün iki partinin genel başkanının dosya savaşını yazıyor. Onlar birbirini gagalıyor, horoz savaşı yapıyor. Ancak bir gazete benim mitinglerimi yazıyor. O köşede de BBP'nin meydanlara savaş yerine projelerini anlatmaya çıktığını yazıyor" diye konuştu.

İlk önce Sivas Belediyesi'ni almayı, sonra da iktidara gelmeyi istediğini vurgulayan Yazıcıoğlu, "Sizinle bir şey ispat etmek istiyorum. 55 yaşına geldim. Hayatımın yarısı çile yumağı ile geçti. Sizleri tanıdık, kardeş olduk. Birbirimizi kırıp incitmedik. Şimdi hep birlikte Türkiye'ye vereceğimiz bir mesaj var. Tek evlat gibi koruduğum kara sevdam, platonik aşkım Sivas var. Gelin burasını bize verin. Görün bakın ne olacak. Birlikte mutlu olmak için Sivas'ta değişim diyoruz. Belediyeyi alınca önce
Sivas'ın, sonra da iktidara gelerek ülkenin birliğini koruyacağız" açıklamasını yaptı.
Yazıcıoğlu, konuşmasının sonunda kadınların karar gücüne de değinerek, tüm bayanların BBP'ye oy vermesini, sonra da çevresindekileri buna yönlendirmelerini istedi.

Miting sonrasında iki genç kız, Yazıcıoğlu ile BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Doğan Ürgüp'e üzerlerinde fotoğrafları bulunan saatleri hediye etti.
Bu arada mitingi, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun annesi Fidan Yazıcıoğlu da izledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2009 Cumartesi 18:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?