7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Yazıcıoğlu'nun adı bulvara verildi

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ADI SİVAS'TA BİR BULVARA VERİLDİ

Sivas Belediyesi'nin Mart ayı olağan genel meclis toplantısı dün akşam gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün başkanlık yaptığı toplantıda Barboros Bulvarı'nın adı Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı olarak değiştirildi.

Açılış ve yoklama yapılmasının ardından Mart ayı belediye Meclis Toplantısı gündem maddelerinin görüşülmesiyle başladı. 2 Mart'ta yapılan toplantıda Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile meclis üyelerinin tamamı ve Sivas Kent Konseyince verilen teklif doğrultusunda Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının Barboros Bulvarı'na verilmesi konusu da görüşüldü.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, meclisin komisyonunun, Barboros Bulvarı'nın adının Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı olarak değiştirilmesi yönünde görüş bildirdiğini belirterek, Barboros Bulvarı adının 1993 yılında alınmış bir karar olduğunu söyledi. Daha önce bu bulvarın tamamının İnönü Bulvarı olarak geçtiğini belirten Ürgüp, kararın alınması gerektiğini söyledi.

Başkan Ürgüp, Barboros Hayrettin Paşa'nın isminin başka bir alana verilmesi için de belediye meclisinin çalışması olduğunu belirtti.

Ankara'da 25 Mart'ta Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma törenleri yapılacağını, belediye olarak Sivas'taki anma törenlerini 28 Mart'ta düzenlemeyi planladıklarını belirten Ürgüp, Yazıcıoğlu adına kentte bir park ve kültür merkezi yapma düşüncelerinin olduğunu da ifade etti.

Meclis üyelerinin konuşmalarının ardından yapılan oylamada oy birliği ile Barboros Bulvarı'nın Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı olarak değiştirilmesine karar verildi.

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ADI SİVAS'TA BİR BULVARA VERİLDİ
MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN ADI SİVAS'TA BİR BULVARA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2010 Salı 15:49:05
Güncelleme :9 Mart 2010 Salı 16:02:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?