3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yazıcıoğlu'nun posteri gerdi!

Sivas'ta, 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde çıkan yangında hayatını kaybeden 37 kişi anıldığı sırada açılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun posteri, kısa süreli gerginliğe neden oldu.

KESK'e bağlı sendikaların organize ettiği anma etkinliği programına binlerce kişi katıldı. 2 koldan Mevlana Caddesi üzerinde buluşan sendika, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri, Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü.

CHP milletvekillerinden Mehmet Sevigen, Malik Ejder Özdemir ve Şevket Köse ile Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'in de aralarında bulunduğu kalabalık, buradan da Madımak Oteli önüne geldi. Olaylarda ölenlerin yakınları, otel önüne karanfil bırakırken, bu sırada Madımak Oteli'nin karşısındaki iş hanının 2. katında bir kişi tarafından hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun posteri açıldı.

Otel önünde toplananların posteri fark etmesi ile kısa süreli gerginlik yaşandı. Kalabalık, ellerindeki pet şişeler ve yabancı malzemelerle posterin açıldığı iş hanına saldırırken, çıkan gerginlikte başına taş isabet eden bir gazeteci yaralandı. Yaşanan kısa süreli arbede, sivil polis ve vatandaşların araya girmesiyle son buldu.

Anma törenlerinde hayatını kaybedenlerden birinin yakını ise fenalık geçirdi. Anma töreni daha sonra yapılan açıklamalarla devam etti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 17:19:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?