3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yeni Aşık Veysel heykeli açıldı

ŞARKIŞLA'YA YENİ AŞIK VEYSEL HEYKELİ

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'na benzemediği gerekçesiyle kaldırılan heykelin yerine Ankara'dan getirilen heykelin açılışı, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir tarafından yapıldı.

Kayseri-Sivas karayolunun Şarkışla ilçe girişi üzerinde bulunan Aşık Veysel Parkı'na getirilen yeni heykelin açılış törenine; Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Vali Ali Kolat, Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, AK Parti Sivas milletvekili Selami Uzun, AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Aşık Veysel'in oğulları Ahmet ve Bahri Şatıroğlu ile vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, önemli bir şahsiyete ait heykelin açılışını

yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bakan Demir, "Gönül adamı, söz ustası, sevgi odağı bir kişiliğin heykelin açılışını hep birlikte yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu açılış Aşık Veysel'in o iç derinliğini gelecek nesillere aktarmak adına önemlidir. Bu açılışı bu soğukla birlikte hatırlayacağız. Onun gönlüne bütün insanlar sığmıştır. Aşık Veysel'i tarif edebilmek için ondan daha fazla aşık olmak lazım. Aşık Veysel'i anlamak için gönül ve iç derinliğini ondan daha fazla anlamak gerekir. Bizde o

derinlik olmadığı için ancak ifade edebiliriz. İnsanın kendi gönlünde bildiğimiz ya da bilmediğimiz çok derin yönleri vardır. İçine dönen insan, o derinliklere, o deryaya doğru gider. Bir derya insanının hatırasını bugün burada yad ediyoruz. Biz zaten çok köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Biz millet olarak kendi milletimiz dışındaki milletlere de sevgi ve hoşgörü ile bakan milletiz. Ben başta olmak üzere herkese birlikte daha iç derinliğimize ve deryalara yol almayı tesviye ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Sivas milletvekili Selami Uzun'un konuşması sırasında bir vatandaşın demokratik açılım ile ilgili sitemde bulunması ise dikkat çekti.

Açılış töreninin ardından Bakan Demir ve beraberindeki heyet, Şarkışla Sağır İlköğretim Okulu'nda incelemelerde bulunarak okulun eksikliklerinin giderilmesi için yetkililere talimatlar verdi. Bakan Demir, daha sonra Şarkışla Organize Sanayi Bölgesi'nde ilk mobilya fabrikasının temelini atarken, Şarkışla Devlet Hastanesi'nde ilçe adına ilk olan doğalgaz açılışını gerçekleştirdi.

Kayseri-Sivas karayolu Şarkışla ilçe girişinde bulunan Aşık Veysel Parkı'na geçtiğimiz günlerde dikilen heykelin tepki çekmesi üzerine, yerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Atatürk Kültür Merkezi'nden yenisi getirilmişti.

ŞARKIŞLA'YA YENİ AŞIK VEYSEL HEYKELİ
ŞARKIŞLA'YA YENİ AŞIK VEYSEL HEYKELİ
ŞARKIŞLA'YA YENİ AŞIK VEYSEL HEYKELİ
ŞARKIŞLA'YA YENİ AŞIK VEYSEL HEYKELİ
ŞARKIŞLA'YA YENİ AŞIK VEYSEL HEYKELİ
ŞARKIŞLA'YA YENİ AŞIK VEYSEL HEYKELİ
ŞARKIŞLA'YA YENİ AŞIK VEYSEL HEYKELİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 15:18:03
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 18:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?