2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Yeni itfaiye şubesi açılıyor

Sivas Organize Sanayi Bölgesine hizmet verecek olan yeni itfaiye şubesi, 3 Ekim 2011 Pazartesi günü, düzenlenecek olan bir törenle hizmete sunulacak.

Sivas Organize Sanayi Müdürlüğü tarafından yaptırılan yeni itfaiye binasında, Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü personeli görev yapacak. Sivas Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü işbirliği ile sürdürülen çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi. Yeni kurulan itfaiye şubesinin 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmet vereceği belirtildi.

Sivas Organize Sanayi Bölgesi'nde yaptırılan itfaiye merkezi, modern görünümüyle dikkat çekerken, itfaiye hizmet binasında; santral, yemekhane, dinlenme salonu ve lavabolar yer alıyor. Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Şubesi, 1.ve 2. Organize Sanayi bölge alanları ve çevresi, Huzur Mah., Kılavuz Mah., Şeyhşamil Mah. ve Uzuntepe Mahallesi olmak üzere toplam 6 bölgeye hizmet vereceği belirtildi.

Hizmete girecek olan Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Şubesi'nde, Sivas Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından 2 itfaiye aracı görevlendirildi. İtfaiye şubesinde, her vardiyada 6 personel ve 1 itfaiye amiri olmak üzere, toplam 19 itfaiye personelinin görev yapacağı vurgulandı. Bölgenin İtfaiye merkezine uzak olması nedeniyle, önceden bu bölgelere ulaşım mesafesi 15 ile 17 dakika arasında değişirken, yeni itfaiye şubesinin açılmasıyla birlikte, ulaşım mesafesi 1.ve 2. Organize Bölgeleri'ne müdahale için süre 3 ile 5 dakikaya inecek. Organize Sanayi Bölgesi İtfaiye Şubesi'nin yeni sorumluluk alanında bulunan mahallelere ise itfaiyenin ulaşım süresi ortalama 5 ile 7 dakika arasında olacak.

Sivas Belediyesi ve Organize Sanayi Müdürlüğü tarafından, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne hizmet verecek olan, yeni itfaiye şubesi, 3 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek olan bir törenle hizmete sunulacak.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2011 Cuma 14:40:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?