3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yeni otobüs terminaline engel

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, terminal binasının başka bir yere taşınması ve yerinin de ihale ile satışa çıkarılması konusunda alınan yürütmeyi durdurma kararını temyize götüreceklerini bildirdi.

Belediye Meclis Salonu'nda bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Sami Aydın, terminal binasının Ankara karayolu üzerindeki Bölge Trafik Müdürlüğü civarına taşınması ve mevcut terminal alanının da ihale ile satılması konusunda Belediye Meclisi'nin 11 Haziran 2008 tarihinde karar aldığını hatırlattı.

Sivas Mimarlar Odası'nın ihalenin iptali için dava açtığını ve İdare Mahkemesi'ne açılan yürütmeyi durdurma kararının 2'ye 1 oyla aleyhlerinde sonuçlandığını söyleyen Aydın, "Bu kararla 100 milyon TL'lik bir yatırımın önüne geçilmiş oldu. Bununla birlikte yapılacak olan tesislerde istihdam edilen 700-800 işsizin de iş umutlarının önüne geçildi. Sivas'ı hiç tanımayan Ankara Mimarlar Odası, sadece yapılan çalışmaları engelleme arayışı içine girdi. Mahkemeye strateji planında bir değişiklik yapılmayacağı sunuldu. Ancak strateji planları 5 yıl için geçerli. İlk 2 yıl hiçbir değişiklik yapılmaz. Bizler, 2009 yılı strateji planına bunu dahil edeceğiz. Belediye Meclisi'nin kararına sunacağız. Bununla birlikte mahkemenin verdiği kararı da bir üst mahkemeye taşıyıp temyize gideceğiz" ifadelerini kullandı.

Başkan Aydın, fuar bölgesinde birçok okulun içinde bulunduğu alanın strateji planında yer almadığını belirterek, "Fen lisesi gibi okulların durumu da strateji planında yok. O arkadaşlar buna da itiraz edebilir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Sivas'ı kalkındırmak ve geliştirmeyi kendimize hedef aldık. Yeni dönemde terminal konusu gündemimizde olacak. Ancak yeni binanın yapılması gibi konular, küresel krizin bitimine kadar bekletilecek" diye konuştu.

Belediye Başkanı Sami Aydın, terminale karşı çıkanları da eleştirerek, "Her platformda Sivas'a 5 yıldızlı bir otelin yapılması gündeme geliyor. Ancak ihale aşamasında yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çeken bu bölge için birçok konuşmalar oldu. İhale durdurulunca da dediğim gibi 100 milyon TL'lik bir yatırım ile birlikte 700-800 kişinin iş umutlarının önüne geçilmiş oldu" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 14:53:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?