3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yerel gazete Erdoğan'ı imparator yaptı

Sivas'ta yayın yapan bir yerel gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos Zirvesi'nde Filistin ile ilgili oturumdaki tutumuna destek vererek, haberi manşetlerinde 'Tam Osmanlı' başlığıyla duyurdu.

Yapılan haber ve konulan fotoğraf ile ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Sivas'ın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ersan Arslan, Başbakan Erdoğan'ın Davos Zirvesi'ndeki tutumuna destek verdiklerini belirtti.

Arslan, "Sayın Başbakan, Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu kapsamında düzenlenen oturumda İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in sarf ettiği sözlere cevap verdi. Ve bu sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada geniş yankı uyandırdı. Özellikle Filistin ve Gazze'de yaşayan halk, Başbakan'ın bu sözlerinden sonra sokaklara döküldü. Ellerine aldıkları Türk bayrakları ile Başbakan'a teşekkür ettiler" dedi.

Sivas'tan da Başbakan'a destek geldiğini ve herkesin Erdoğan'ı 'Son Osmanlı' olarak nitelendirdiğini kaydeden Arslan, "Sivas'ta Başbakan Erdoğan'ın net ve dik duruşu takdirle karşılandı. Bizler de bir vatandaş olarak Başbakan'a dik duruşundan dolayı teşekkür ediyoruz. Dolayısıyla böyle bir ortamda Başbakan Erdoğan, 'Son Osmanlı' olarak nitelendirildi. Dünyanın çeşitli ülkelerinde de Başbakan'a bu tanım yakıştırılmıştır. Sivas'ta görüştüğümüz insanlar da aynı şekilde nitelendirince biz de Başbakan'a yakıştırılan bu tanımı gazetemize taşıyalım istedik. Başbakan'ın bu tutumunun güzel olduğunu duyurmak amacı ile 'Son Osmanlı' başlığı altında bir haber yaptık. Ve işe biraz da espri katalım dedik. Herkesin Son Osmanlı dediği Başbakan'a biz 'Tam Osmanlı' dedik ve Sultan Abdülmecit'in kostümünü Başbakanımıza uyarladık. Bu kostüm gerçekten de sayın Başbakanımız ile güzel bir uyum oluşturdu" dedi.

Gazetenin bugünkü sayısının çıkması ve abonelere ulaşmasının ardından güzel tepkilerle karşılaştıklarını ifade eden Sivas'ın Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ersan Arslan, "Gazete dağıtıldıktan sonra Başbakan'ın bu tutumu herkes tarafından tekdirle karşılandığı için bizim esprimiz de hoş karşılandı. Okurlarımız, 'Güzel oldu. Biz Son Osmanlı diyorken, siz Başbakan'ı tam Osmanlı yaptınız' dedi. Zaten biz de Türk toplumu olarak Osmanlı neslinden gelmekteyiz. Dolayısıyla hoş bir uyum sergilemiş oldu" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 15:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tayfun YILDIRIM IP: 78.163.115.xxx Tarih : 2.02.2009 00:42:51

Yalakalıgın luzumu yok,hem ayrana gidip hem küleği bilmem nereye tutmak abesle iştigaldir,bu girişimleirn cezasını keseleri dolu insanlar en son çekecek ve bu insanın kesesinin dolu oldugunu da sanmıyorum sadece bişiler bekliyor ama kemikle karın doymaz yazık...Sonra,osmanlı ne demek osmanlı sülalesi hernekadar ecnebilerden evlene evlene özünü kaybertmiş olsada gene diyelim Türk boyu ama boşbakan hiçbir zaman Türk oldugunu ifade etmedi,bu yalakanın söylemi osmanlıya da hakaret oluyor...