6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Yeşil Çarşı'da tadilat başladı

YEŞİL ÇARŞI'DA ESKİ YAPILAR TADİLAT EDİLİYOR

Sivas'ın Suşehri ilçesinde bazı eski yapılar sahipleri tarafından tadilatı yapılıyor.

Alınan bilgiye göre; kısa süre önce Suşehri Belediyesi tarafından alt yapı çalışmaları tamamlandıktan sonra, parke taşı döşeme işlemleri de bitirilen ilçenin en eski caddelerinden olan Yeşil Çarşı'da bulunan eski yapılar, belediye başkanlığı tarafından gönderilen ikaz yazılarının ardından, harabe görünümünde olan binalar hak sahipleri tarafından onarımına başlandı.

Konu üzerine bir açıklama yapan İlçe Belediye Başkanı Sedat Sel, ilçenin görünümünü bozan eski yapıların daha önce yıkımına başlandığını hatırlatarak, "Bizler ilçemizin daha güzel görünmesi için emekler sarf ediyoruz. Hizmetler yapıyoruz. Tabi ki bu bizim belediye olarak görevimizdir. Ama Yeşil Çarşı'da yaptığımız yer altı çalışmalarında tüm kanalizasyon ve içme suyu borularını yeniledik. Daha sonra ise, adına uygun yeşil ve kırmızı parkelerini döşedik. En son olarak ise ışıklandırma çalışmalarını tamamladık. Fakat bu bölgede bulunan bazı binalarımızın görüntüsü, yaptığımız çalışmaların içerisinde çok kötü bir görünüm gösterdi. Bizde bu yerde binası olan hak sahiplerine yazılar yazarak, ya bu binaların yıkılacağını yada bakım ve onarımlarının yapılmasını istedik. Bazı vatandaşlarımızın duyarlılık göstererek tadilat çalışmalarına başladığını görmek bizleri sevindirdi Her vatandaşımızın bu konuya hassasiyet göstermesini, tadilat yapılan binalar gibi güzel görünmesini arzuluyoruz. Çünkü ilçemizin güzel görünmesi hepimizin menfaatinedir. Bu konuda çalışmalarımızdan hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Her sokağımıza, her caddemizde yaptığımız çalışmalarda kötü görünüme sahip olan binalar onarılmadığı zaman, kesinlikle yıkım kararlarını uygulamaya devam edeceğiz" dedi.

Belediye olarak kompresörlü boya ve badana makinesi alındığını da söyleyen Sel, önümüzdeki günlerde bu makinenin çalıştırılacağını, boyası yapılmayan yerlerin boya ve badanalarının yapılarak, yapılan masrafların tebligat yapılan hak sahiplerinden kanunlar çerçevesinde tahsil edileceğini kaydetti.

YEŞİL ÇARŞI'DA ESKİ YAPILAR TADİLAT EDİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2010 Çarşamba 13:56:01
Güncelleme :21 Temmuz 2010 Çarşamba 14:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?