6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Yeşil Sivas startı

Sivas Belediyesi’ne bağlı Belediye Park Bahçe ekipleri, kent içi yeşillendirme çalışmalarına start verdi.

Yeşillendirme çalışmaları çerçevesinde 3 bin 500 adet yetişkin fidan alımı yapılarak, yeşillendirme çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Park-Bahçe ekipleri tarafından yapılan yeşillendirme çalışmaları çerçevesinde ilk etapta, Barbaros ve İnönü Bulvarları’nda fidan dikimi yapılacak. Açıklamada, belediyesi tarafından Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğü’nden alımı yapılan ıhlamur, çınar, huş, köknar, sedir, ardıç, mor selvi gibi daha birçok çeşit ve özellikte fidanlar, kentin değişik yerleriyle, parklar, kaldırımlar ve orta refüjlerin ağaçlandırılmasında kullanılacağı belirtildi.

Fidan dikimi çalışmalarının ardından, Sivas’ı yeşillendirmek için faaliyetlerin devam edeceği belirtilen açıklamada, Park-Bahçe Müdürlüğü tarafından süs bitkisi olarak adlandırılan bodur bitki yeşillendirmesi ve park düzenlemesi gibi yeşillendirme çalışmalarına da hız verileceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 14:44:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet karagöz IP: 212.156.158.xxx Tarih : 30.03.2005 12:02:32
3500 ağaç nereye yetecek. sivasın daha çok yeşile ihtiyacı var.şeyh şamil mahallesi yıllardır yeşillendirilmeyi bekliyor.bay tem siteleri inşaası sırasında müteahhit Ahmet Turan COŞKUN'un diktiği ağaçlarla birazcık yeşilimiz var.yeşillendirilecek bir sürü yer var.arsamızdan alınan yol ve refüj yapılan alanlar insanı hayretler içinde bırakıyor.Bu kadar refüj olur mu? Sayın belediye yetkilileri başkanı gelin bir görün.Hem okadar arsayı alacaksınız hem de yeşillendirmeyeceksiniz.AYIP ayıp.Bizim arsamız bizde olsaydı böyle kalmazdı.O çevrede park ve spor alanları da istiyoruz.Başkan efendi geleni kovuyormuş.Biz de seni kovarsak görürsün.Hadi İCRAATA..