6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

YİBO öğrencileri doyasıya eğlendi

Sivas'ın Suşehri İlçesi'nde belediye ile tüccarların desteği ile yapılan “Başarıya giden yol mutluluğa açılır' adlı gecede Suşehri Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) öğrencileri, doyasıya eğlendi.

Suşehri YİBO çok amaçlı salonunda düzenlenen programda konuklar, öğretmenler ve öğrenciler müzik ve eğlence dolu bir gece yaşadı. Geceye Kaymakam Abdullah Demir, Belediye Başkanı Şaban Coşkun, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Güler ile daire müdürleri, öğrenci, öğretmen ve ilçe halkı katıldı.

Gecede İl ve İlçe içerisinde yapılan deneme tespit sınavında dereceye giren öğrencilere ve sınıf birincilerine hediyeleri ilçe idarecileri tarafından verildi.
Burada bir konuşma yapan Kaymakam Abdullah Demir, "Yarıyılın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Başarılı öğrenciler güzel bir karne ile ödüllendirilecekler yani çalışmalarının karşılığını alacaklar. Karnesinde zayıf olan öğrencilerimiz ise kırık notları var diye kendilerini üzmesinler ikinci dönemde çalışarak başarılı olan öğrenciler gibi onlarda hediyeyi hak edecekler” dedi.

Hediye töreninde Belediye Başkanı Şaban Coşkun yaptığı açıklamada "Yıl içerisinde çalışarak bu günü bekleyen öğrencilerimiz çalışmalarının vereceği netice ile hem kendileri hem de ailelerinin yüzlerini güldürecek. Yatılı okumak çok zor, anneden babadan ayrı bir şekilde hayatı kazanmak için ve ayaklarının üzerinde durmak gerektiğinin farkına azda olsa varmaktır" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından öğrencilerin hazırladığı folklor gösterileri, müzik ve tiyatro sunumu yapıldı.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 11:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?