6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

YİBO’lar hijyene kavuşuyor

Eczacıbaşı Topluluğu markalarından Vitra ve Artema’nın Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) işbirliğinde yürüttüğü yatılı ilköğretim bölge okullarının (YİBO) temizlik ve yaşam alanlarının yenilenmesi çalışmaları kapsamında Sivas’ın Ulaş ilçesindeki Cumhuriyet YİBO’nun bakımı tamamlandı. 

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Sivas’ta uzun yılların yarattığı olanaksızlıkların ortadan kaldırılması için tüm kesimlerin çalışması gerektiğini söyleyerek, “Kaliteli ve yaygın eğitim olanakları sunmak için herkes yarış halinde. Banyo ve tuvalet gibi, yaşamsal öneme sahip mekanların hijyenik açıdan uygun koşullara kavuşturulmasını amaçlayan projenin bir parçası olduğumuz için onur duyuyoruz” dedi.

5 yıl sürecek proje
4 milyon YTL maliyetli proje kapsamında ilk olarak Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yer alan YİBO’nun hijyene kavuştuğunu belirten Vitra Pazarlama Müdürü Berna Erbilek beş yıl sürecek proje sonunda Hakkari, Muş, Şırnak gibi ilerinde yer alan toplam 30 YİBO’nun hijyen koşullarının iyileştirileceğini söyledi. Fırsat eşitliğinin herkese sağlanması gerektiğine değinen ÇYDD Başkanı Prof. Türkân Saylan da kız öğrencilerin küçük yaşlarda evlendirilmesinin Türkiye gerçeği olmasından çıkması zorunluluğuna değindi.
Saylan, Türkiye’de mevcut 300 YİBO’da 122 bin öğrencinin kaldığını bu YİBO’ların inşaat sonrası bakım görmediği için çok kötü koşullara geldiğini belirtti.



Vali Dalmaz: Çobandım, öğretmenim elimden tuttu
Eğitime katkının önemini en iyi anlayanlardan biri olduğunu ifade eden Sivas Valisi Veysel Dalmaz şöyle dedi: “Burada saygıyla andığım ilkokul öğretmenim ellerinden öpmek istiyorum. Zira keçi sürüsünün arkasındaki çobanlıktan buralara kadar geldim. Benim elimden tuttu. Benim gibi yatılı okuyan kardeşlerimi gördükçe kendimi hatırlıyorum.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:57:08
Güncelleme :30 Mayıs 2008 Cuma 17:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?