3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yiğido Avrupa sınavına çıkıyor

Sivasspor, bu akşam oynayacağı maçla ilk kez Avrupa arenasına çıkıyor. Mehmet Yıldız ve Sezer Badur'un sakatlığına rağmen Türkiye Yiğido'dan avantajlı skor bekliyor

Kırmızı beyazlı temsilcimiz, Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turu ilk maçında Belçika temsilcisi Anderlecht ile deplasmanda karşılaşacak. Güçlü rakibi karşısında rövanş için avantajlı bir skor elde etmeyi planlayan Yiğidolarda sakatlıkları bulunan Mehmet Yıldız ve Sezer Badur, takımdaki yerlerini alamayacaklar.

Dün Belçika'ya giden Sivasspor kafilesinde teknik direktör Bülent Uygun'un eşi ve kızı ile başkan Mecnun Otyakmaz'ın oğlu ve kızı da yer aldı. Öte yandan Anderlecht'ten ayrılma hesapları yapan başarılı savunma oyuncusu Van Damme, Avrupa kupalarında oynama hakkını kaybetmemek için bugünkü karşılaşmada oynamak istemediğini açıkladı.

Hiçbir takımdan küçük değiliz

Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, Anderlecht'in dünyaca ünlü bir takım olduğunu belirtirken, bu durumun kendilerini korkutmadığını söyledi. Uygun, 'Onlar tur için ne kadar şanslı ise bizim de o kadar şansımız var. Sivasspor hiçbir takımdan küçük değildir. Hedefimiz Avrupa'da da sesimizi duyurmak' dedi. Başkan Mecnun Otyakmaz ise Anderlecht karşısında alacakları gollü beraberliğin kendileri için iyi bir sonuç olduğunu vurguladı.

Sivasspor'da Anderlecht karşısında Mehmet Yıldız ve Sezer Badur sakatlıkları nedeniyle oynamayacaklar. Gribal enfeksiyonu atlatan Ersen Martin ise Yiğidolar'ın bugün ileri uçta gol umudu olacak. Mehmet Yıldız'ın yokluğunda sahaya kaptan çıkacak Hayrettin Yerlikaya, "Tarihi bir maça çıkıyoruz" dedi. Öte yandan Anderlecht'in başarılı sol beki Van Damme, zorlu maç öncesi kazan kaldırdı. Takımdan ayrılmak isteyen Damme, Sivas'a karşı oynamayacağını açıkladı ve krize yol açtı.

İŞTE TAKIMLARIN MUHTEMEL 11'LERİ

ANDERLECHT
Zitka, Juhasz, Deschacht, Wasilewski, Boussoufa, Polak, Biglia, Chatelle, Rubenilson, De Sutter, Suarez

SİVASSPOR
Petkoviç - Abdurrahman, Sedat, Yasin, Hayrettin - Mbamba, Musa, Onur, İbrahim Erman - Ersen Martin

STAT: Brüksel Constant
HAKEM: Craig Thomson (İSK)
SAAT-TV YAYINI: 21:45 TRT-1
 

Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 10:06:16
Güncelleme :28 Temmuz 2009 Salı 10:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?