3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yiğido'dan mesaj var!

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, ''Fenerbahçe'yi yenerek Sivas'a dönersek kimse şaşırmasın'' dedi.

Ünsal, ligde bu hafta Fenerbahçe karşısında çok önemli bir deplasmana çıkacaklarını belirterek, bu karşılaşmada takımlarına çok güvendiğini söyledi. Fenerbahçe'ye bireysel olarak bakıldığında müthiş bir ekip olduğunu kaydeden Ünsal, ancak sarı lacivertlilerde takım oyununun oluşmadığını savundu.

Sivasspor'un ise yıldızlardan kurulu bir takım olmadığını ama ligin en genç ve en uzun ömürlü teknik direktörü Bülent Uygun'un sistemi ile takım oyununu en iyi uygulayan ekip olduğunu ifade eden Ünsal, ''Geçen hafta sahamızda Trabzonspor'a mağlup olmamız kimseyi yanıltmasın. Benim tanıdığım Bülent Uygun ve ekibi Fenerbahçe maçında galip gelecek. İkinci haftaya da başarılarıyla damgasını vuracak'' diye konuştu.

TAKTİK AĞIRLIKLI ÇALIŞTILAR
Sivasspor, ligde Fenerbahçe ile deplasmanda oynayacağı maçın hazırlıklarını yaptığı idmanla sürdürdü. Ligin 2. haftasında 16 Ağustos Pazar günü Fenerbahçe ile Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda karşılaşacak olan Sivasspor, kulüp tesislerinde teknik direktör Bülent Uygun yönetiminde yaptığı idmanla zorlu maçın hazırlıklarına devam etti.

Isınma hareketlerinin ardından dar alanda pas çalışması yapan futbolcular, daha sonra çabukluk-çevikliğe yönelik istasyon çalışmasında ter döktü. İstasyon çalışması sırasında kaleciler Petkoviç, Akın ve Alişan takımdan ayrı çalıştı.

İdman taktik ağırlık çalışmayla sona erdi. Bu çalışma sırasında girdiği ikili mücadele sonucu sol ayak bileğine darbe alan Onur Tuncer, buz tedavisinin ardından çalışmaya devam etti.

Teknik direktör Bülent Uygun, taktik ağırlıklı çalışma sırasında oyunu sık sık durdurarak futbolcularına uyarılarda bulundu. Uygun, futbolcularına tek tek görevlerini anlattı.

YILDIZ İSİMLERE ÖNLEM
Alex ve Güiza başta olmak üzere Fenerbahçe'nin yıldız oyuncularına önlemler almayı planlayan Uygun, maçta görev vermeyi planladığı futbolcularına Alex ve diğer yıldız oyuncuları nasıl kontrol altında tutacaklarını anlattı.

Futbolcularından rakibe pres uygulamalarını, alanı daraltmalarını isteyen Uygun, oyuncularına rakibin presinden de isabetli paslar yaparak kurtulabileceklerini aktardı.

Futbolcularını orta alanda ve savunmada top kaybı yapmamaları konusunda uyaran Uygun, oyuncularından çok koşmalarını, dripling yapmalarını, garanti paslarla atağa çıkmalarını, isabetli ve sert şutlar çekerek kaleyi yoklamalarını istedi.

Futbolculardan Fenerbahçe karşısında yüreklerini ortaya koymalarını, özverili bir şekilde mücadele etmelerini, adeta savaşmalarını isteyen Uygun, istediklerinin harfiyen yerine getirilmesi halinde zorlu Fenerbahçe deplasmanından istedikleri sonucu alacaklarına inandığını futbolcularına söyledi.

MEHMET VE SEZER İDMANDA
Sakatlıkları nedeniyle uzun bir süredir tedavi gören ve bu nedenle takımdan ayrı kalan kaptan Mehmet Yıldız ve Sezer Badur da idmana çıktı. Takımdan ayrı olarak fizyoterapist eşliğinde çalışan Mehmet ve Sezer'in kısa süre sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacağı belirtildi.

İdmanda, denenmek üzere getirilen bir Kamerunlu oyuncu da yer aldı. Sıcak havada gerçekleşen idmanda futbolcuların neşeli ve hırslı oldukları gözlendi. Hacettepe'den transfer edilen Kadir Bekmezci ve İbrahim Şahin, sergiledikleri performansla dikkati çekti.

 

AA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 17:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?