3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yiğidolar Ukrayna'ya gitti

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında sahasında Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk'e 3-0 yenilerek tur şansını zora sokan Sivasspor kafilesi, yarın deplasmanda oynayacağı rövanş maçı için özel bir uçakla Ukrayna'ya gitti.

Havaalanında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, UEFA şampiyonu olmuş Shakhtar Donetsk maçında yedikleri talihsiz bir golden sonra demoralize olduklarını ve maçı kaybettiklerini söyledi.

Zor bir maç olacağını ve bunun üstesinden gelebileceklerini belirten Uygun, "Daha yolun başında olan, Avrupa kupalarıyla daha ikinci sezonunda tanışan bir Sivasspor olarak hem tecrübemizi hem de marka değerimizi artırabilmek için var gücümüzle yolumuza devam edeceğiz. Zor olduğunu biliyoruz. Bu zorlukların üstesinden gelebileceğimizin farkındayız" dedi.

Oynadıkları takımların futbolcularından bir tanesinin kendi kurdukları takımın fiyatına bedel olduğunu ifade eden Bülent Uygun, böyle olduğu ortamlarda alınan mağlubiyetlerin morallerini bozduğunu söyledi. Sivasspor'un önümüzdeki haftalarda gücünü göstereceğini ifade eden Uygun, "Aldığımız mağlubiyetler belki bizi yaraladı. Ama Sivasspor güçlüdür ayağa kalkmasını bilecektir. Yaklaşık 6 seneden beri burada birlikteyiz. En kötü günümüz en fazla 2 hafta sürmüştür. Ama bu uzun moral bozukluğu açıkçası belli ölçülerde takımı etkilese de böyle kriz ortamlarından çok rahat bir şekilde çıkabileceğimizi biliyorum. Sivasspor düzelen moraliyle önümüzdeki haftalarda gerçek gücünü gösterecektir" ifadelerini kullandı.
Türkiye'ye galibiyetle dönmek istediklerini belirten Sivassporlu Cihan Yılmaz ise, "Kendi sahamızda 3-0'lık kötü bir yenilgi aldık. Bu mağlubiyeti bir şekilde telafi etmek istiyoruz. Çok sayıda sakat oyuncumuz var. Yenmek için çıkıp oynayacağız. Son maçımızda elimizden gelenin en iyisini yapıp Türkiye'ye galibiyetle dönmek istiyoruz" dedi.

Sivasspor Kafilesinde kart cezalısı olan kaleci Petkovic ve Sedat Bayraktar, takımdan ayrılan Bouazza ve Sakatlıkları bulunan Hayrettin, Ersan İbrahim Şahin, Sezer, Mehmet ve Musa yer almadı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 17:50:37
Güncelleme :24 Ağustos 2009 Pazartesi 18:06:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?