3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yiğidolara yeni teknik direktör

Bülent Uygun'un istifasının ardından Sivasspor'un yeni teknik direktörü Muhsin Ertuğral oldu.

Turkcell Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'da teknik direktörlük görevine Muhsin Ertuğral getirildi. Bülent Uygun'un istifasının ardından Güney Afrika Premier Ligi takımlarından Ajax Cape Town takımını çalıştıran Türk antrenör Muhsin Ertuğral'la görüşen Sivasspor yönetimi, hem hocayla hem de takımıyla anlaşma sağladı. Transfer haberi Sivasspor Kulübü'nün resmi internet sitesi aracılığıyla da doğrulandı.

Kulübün resmi internet sitesine konuşan kulüp başkanı Mecnun Odyakmaz, teknik direktör sorununu çözdüklerini yeni dönemde de Muhsin Ertuğral ile yollarına devam edeceklerini açıkladı.

Başkan Odyakmaz, "Bülent Uygun'un istifasının ardından teknik direktör sorunu ile ilgili sıkıntıyı ortadan kaldırdık. Başarılarıyla herkesin takdir ettiği Muhsin Ertuğral hocamızla ön anlaşma yaptık. Hocamız kendi kulübüyle anlaşmasını feshetti. Cumartesi günü hocamızla İstanbul'da resmi sözleşmeyi yapacağız ve Sivasspor da Muhsin Ertuğral dönemi başlayacaktır. Sivassporumuza ve Sivasspor camiasına hayırlı olsun" dedi.

Muhsin Ertuğral Kimdir?

15 Ekim 1959'da İstanbul'da dünyaya gelen ve Almanya'da yetişen Muhsin Ertuğral, Türkiye'yi uzun yıllardır yurt dışında başarıyla temsil eden ender Türk teknik adamlardan birisi. Almanca, İngilizce bilen Ertuğral, Ertuğral uzun zamandır Güney Afrika'da teknik direktörlük görevini yerine getiriyor. Şu anda Ajax Cape Town adlı Güney Afrika Premier Futbol Ligi takımını çalıştıran Ertuğral, 2001 yılında bir başka Güney Afrika temsilcisi Kaizer Chiefs'e Afrika Kupa Galipleri Kupası'nı kazandırmış ve Güney

Afrika ekibine bu başarıyı yaşatan ilk teknik adam olarak tarihe geçmişti.

Bir dönem Trabzonspor'da yardımcı antrenörlük görevinde de bulunan Ertuğral, Güney Afrika futbolunun en tanınmış teknik direktörlerinden birisidir.

Zaire olarak bilinen Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı'nı da çalıştıran Ertuğral takımını 1996 Afrika Uluslar Kupası Finalleri'ne taşımış ve çeyrek final oynatmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 16:35:02
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 18:06:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?