7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Yiğidolarda tek hedef galibiyet

YİĞİDOLARDA TEK HEDEF GALİBİYET

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Fenerbahçe maçı öncesi basın toplantısı düzenleyerek basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rıza Çalımbay, Fenerbahçe maçında galibiyet için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

Sivasspor Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Fenerbahçe maçında sahaya galibiyet için çıkacaklarını kaydetti.

Çalımbay, ligin ikinci yarısında telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını belirterek, "Biz Konyaspor maçıyla sadece bir maç kazandık. Çok önemli ve kritik bir maç kazandık. Ama bu demek değildir ki bu maçı kazanmayla her şey bitiyor. Şuanda bulunduğumuz konum iyi bir konum değil. Bizim buradan çok iyi bir şekilde sıyrılmamız gerekiyor. Tabi asıl hedefimiz ikinci yarı. Hem hazırlık dönemi olsun hem yapabilirsek transferlerimizi yaptıktan sonra iyi bir hazırlık dönemi geçirip başlayacağız. İşimin çok zor

olduğunu biliyoruz. Maçlarımızın çok zor olduğunu biliyoruz. Ama baktığımız zaman herkesin kağıt üzerinde maçları zor görünüyor. Lige de baktığımız zaman kimin kimi yenebileceği bir lig yaşanıyor. Sürpriz maçlar oluyor. Onun için bizim de çok iyi hazırlanmamız gerekiyor lige. İkinci yarı telafisi olmayan maçlar oynanacak. Onun için devre arasını mükemmel şekilde geçirmemiz gerekiyor her açıdan. Bizde inşallah ikinci yarıda oynadığımız maçlardan çok iyi dersler çıkartarak ikinci yarıya başlamamız gerekiyor" diye konuştu.

"FENERBAHÇE MAÇINDA SAHAYA GALİBİYET İÇİN ÇIKACAĞIZ"

Tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe maçında sahaya galibiyet için çıkacaklarını kaydederek, "Bizim için şuanda en önemli şey Fenerbahçe maçı. Fenerbahçe maçından mutlaka puan ve puanlarla çıkmamız gerekiyor. Fenerbahçe'nin gücünü biliyoruz, çok iyi bir takım olduğunu biliyoruz, Ankaragücü'ne yenilmesine rağmen ilk yarıda iyi bir futbol oynadığını biliyoruz ve her şeyden önce çok iyi futbolcuların olduğunu biliyoruz. Bizde iyi takımız, bizde iyi oynuyoruz. İnşallah oradan ezilmeden ki kesinlikle beraberlik

için sahaya çıkmayacağız. Biz orada galibiyet için elimizden ne gelmesi gerekiyorsa yapacağız. Tabi ki eksiklerimiz var ama bunların hiçbir tanesi sorun değil. Fenerbahçe takımı gerçekten çok iyi bir takım, çok kaliteli bir takım ve çok iyi yönleri olan bir takım. Biz bunların hepsini biliyoruz, atmosferi biliyoruz, biz takım olarak da hazırız. İnşallah oradan istediğimiz puan ve puanlarla döneceğiz çünkü bulunduğumuz konum itibariyle mutlaka oradan iyi bir şekilde ayrılmamız gerekiyor. Bu takım Fenerbahçe yada başka bir takım olması bizim için fark etmiyor. Bizim oradan puan almamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"TRANSFERDE YÖNETİM HER TÜRLÜ FEDEKARLIĞI YAPACAK"

Transfer konusuna da değinen Rıza Çalımbay, "Transfer konusunda yönetim her türlü fedakarlığı yapacaklarını söylediler. Sadece benden isim, liste, kim kalacak kim gidecek onları belirleyeceğiz ondan sonra da işimize bakacağız. Belirlediğimiz isimler, maçlar var. O arkadaşlarımızla görüşeceğiz. İnşallah anlaşabilirsek birkaç tane takviye mutlaka yapacağız. Zaten bazı genç arkadaşlarımızla konuştuk. Onlarda kendilerine kulüp bulacaklar. Ligin ikinci yarısı Sivasspor telafisi olmayan maçlar oynayacak. Onun için de bizde her türlü tedbiri alacağız" ifadelerini kullandı.

Eksik oyuncular hakkında bilgi veren Çalımbay, Mehmet Yıldız, Sedat, Abdurrahman, Kamanan'ın maçta oynamayacaklarını söyledi. Fenerbahçe maçında özel önlem alacaklarını vurgulayan Çalımbay Fenerbahçe'den çekinmediklerini kaydetti.

"ALACAĞIMIZ STOPER BİLİCA OLURSA SEVİNİRİZ"

Basın mensuplarının Fenerbahçeli Bilica'nın son durumunu sorması üzerine Çalımbay, "Bir tane stoper alacağız. Bu Bilica olursa seviniriz. Türkiye'yi, Sivas'ı bilen birisi. Ama bizim bir tane çabuk stopere kesinlikle ihtiyacımız var. Beşiktaş ve Fenerbahçe ile devamlı irtibattayız, sürekli şekilde görüşüyoruz. İlk çıkan oyuncularına talip olabilir. Çünkü ben Eskişehirspor'dayken de Beşiktaş'tan çok futbolcu aldım. Yine de alırım. Çünkü bize her türlü kolaylığı gösteriyorlar" diye konuştu.

DEVRA ARASI KAMP PROGRAMI BELLİ OLDU

Sivasspor'un devre arasında yapacağı kamp programı da belli oldu. 25 Aralık'ta Antalya Side'de kampa girecek takım 30'una kadar birinci etap çalışmalarını tamamlayacak. 30'undan Ocak'ın 2'sine kadar izin yapacak olan takım tekrar Side'de toplanarak ikinci yarının ilk haftasında İstanbul'da oynayacağı Galatasaray maçına kadar burada çalışacak.

YİĞİDOLARDA TEK HEDEF GALİBİYET
YİĞİDOLARDA TEK HEDEF GALİBİYET
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 16:43:03
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 18:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?