2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Yiğidolarda tek hedef galibiyet

YİĞİDOLARDA TEK HEDEF GALİBİYET

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay hafta sonu oynayacakları Medical Park Antalyaspor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Çalımbay Antalyaspor maçında sahaya mutlak galibiyet için çıkacaklarını söyledi.

4 Eylül Stadyumu'nda basın toplantısı düzenleyen Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yeni transferlerle pek çalışma fırsatları bulamadıklarını söyleyen Çalımbay, "Bizim bir dezavantajımız takıma sonradan gelmemiz oldu. Tanımadığımız, kendimizin kurmadığı bir takıma geldik. Ama şuanda takımın yüzde 50'sini biz kurmuş oluyoruz aldığımız oyuncularla. Bu arkadaşlarımız da kendi ülkelerinde çok iyi oynayan arkadaşlarımız. Belki sizlerde bu arkadaşlarımızı

transfer ettiğimizde mutlaka araştırmışsınızdır, mutlaka kariyerlerini çıkartmışsınızdır. Onun için çok iyi olan oyuncular. Ama tabi ki önemli olan bu arkadaşlarımızın Türkiye'deki uyumu. Biliyorsunuz, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Trabzon da dahil çok büyük paralar verip oyuncular transfer ediyorlar ama maalesef bazen beklentilerini alamıyorlar. Bunları büyük takımlar çok fazla yaşıyor. Ama bizim öyle bir şey yaşama şansımız yok. Bizimkilerin yüzde yüz tutması gerekiyor çünkü başka bir şansımız yok" dedi.

Yeni transferlerin başarılı olacağına inandığını dile getiren Çalımbay, "Aldığımız arkadaşlara ben inanıyorum. Çok faydalı olacaklarına kesinlikle inanıyorum ama onlara birkaç hafta sabretmemiz gerekebilir. Belki kapasitelerinin çok altında oynayabilirler veya istediğimiz şekilde oynayamayabilirler. Yeni arkadaşlarımızla beraber ilk oynadığımız maç Galatasaray maçı. Ne tam anlamıyla hazırlık maçı yapabildik ne de doğru dürüst bir antrenman yapabildik. O yüzden arkadaşlarımıza biraz yardımcı olmamız gerekiyor" diye konuştu.

1-0 yenildikleri Galatasaray maçını da değerlendiren Çalımbay, "Bizim için Galatasaray maçı üç ihtimalli bir maç, her şeyin olabileceği bir maçtı. Zaman zaman çok iyi oynadık zaman zaman basit hatalar yaptık. Ama baktığımız zaman en son Fenerbahçe maçından daha atak oynadık. Galatasaray takımının üzerimize gelmesini biz istedik zaten. Çünkü iyi oyuncularımız vardı ve onlardan yararlanmak istiyorduk. İstediğimiz şekilde gitti, istediğimiz şekilde de pozisyonlar bulduk ama son paslarda maalesef başarılı

olamadık. Girdiğimiz bir iki tane pozisyon vardı golü yemeden önce. Belki o golü atsaydık maç çok daha farklı olacaktı" şeklinde konuştu.

"MAÇ SONRASI İZİNLERİ KALDIRDIM"

Kadroda 9 eksik olduğunu söyleyen Çalımbay eksiklerin dezavantaj olduğunu fakat yerlerine oynayacak futbolcuların da başarılı olacaklarını kaydetti. Hava şartlarından dolayı olumsuzluk yaşanmaması için maç sonrası izinleri kaldırdığını ifade eden Rıza Çalımbay, "8 tane arkadaşımızın belki şu maçta oynamama durumu var. Sedat sakat, Abdurrahman sakat, Hayrettin Galatasaray maçında aldığı darbeden dolayı yatıyor. Uğur kesinlikle oynayamayacak, Pedriel kesinlikle oynayamayacak, Mehmet Nas'ın durumu belli

değil, Keita hasta yatıyor, Kadir'in durumu da belli değil, Ziya sarı kart cezalısı oynayamayacak. Sekiz tane arkadaşımız bizim için riskli durumdalar. Bizim şuandaki sıkıntımız bu. Dünkü antrenmanı da 14 kişi yaptık. Dediğim gibi Ama dediğimiz gibi biz bu kadroyu 28'den 24'de indirirken bizim için hu arkadaşın olmaması pek önemli değil demiştik. Oynamayan arkadaşların yerine oynayan arkadaşlar çok daha başarılı olacaktır. Yalnız burada 18'i çıkaramama durumu doğabilir. Onun dışında bir sıkıntımız yok.

Tabi ki buradaki hava şartları dikkat etmediğimiz zaman herkes hasta olabiliyor. Bizim futbolcumuz antrenman yapıyor terliyor ve antrenmandan sonra kendisine dikkat etmesi gerekiyor. Maalesef arkadaşlarımızın hatalarından dolayı bu hastalıklar oldu. Bunda hiç kimsenin suçu yok sadece futbolcuların davranışlarından dolayı. Ben bundan itibaren maçtan sonraki izinleri kaldırdım. Bundan sonra maçtan sonra kimseye izin vermeyeceğiz, herkes bir gün sonra gelecek burada antrenmanını yapacak, tedavisini olacak

ertesi günde antrenmanına çıkacak. Çünkü bizim 16 tane çok kritik Sivas'ın geleceği ile ilgili maçlarımız var ve bunları da sağlam bir şekilde bitirmemiz gerekiyor. Onun için de her türlü tedbirimizi alacağız" dedi.

"TRANSFERİ KAPATTIK"

Transferi kapattıklarını de dile getiren Çalımbay, "Transferi bitirdik. Ben buradan yönetime bir kez daha teşekkür ediyorum. Biz hemen hemen başkanımızdan ne istediysek aldık. Dediğim gibi biraz geç geldiler. Gönül isterdi ki bu oyuncularla sezon başı iyi bir hazırlık dönemi geçirip başlayalım. Ama olmadı devre arasında da maalesef tam bir şekilde hazırlanamadık. Başkan gelecek bugün konuşacağız. Ben transfer istemiyorum artık. Belki maliyeti olmadan genç oyuncu alabilirsek gelecek için 2 tane genç oyuncu alabiliriz. Onun dışında transfer istemiyorum" diye konuştu.

Çalımbay yeni transfer edilen kaleci Lubos Kamenar'ın da çok iyi bir kaleci olduğunu sözlerine ekledi.

"BU MAÇI KAZANMAK İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ"

Haftasonu oynayacakları Medical Park Antalyaspor maçından galibiyetle ayrılmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydeden Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, "Bizim için Antalya maçı kazanılması gereken bir maç. O oynadı, o oynamadı hiçbir mazeret de düşünmüyoruz. Kazanmaktan başka hiçbir seçeneğimiz yok. Sahaya 11 kişi çıkacak. Sivasspor'da sahaya kim çıkarsa çıksın kazanmak için elinden geleni yapacaktır. Çünkü bu maç Sivasspor için çok önemli hem Sivas açısından hem camia açısından.

Galatasaray maçı üç ihtimalli bir maç ama bu maçın öyle olmaması gerekiyor. Bu maçı kazanmak için elimizden ne gerekiyorsa her şeyi yapacağız ama futbol bu. Futbolun içinde bir sürü şeyler oluyor ama futbolu da kendi tarafımıza çekmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 14:29:00
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 15:19:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?