3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yiğido'nun liderlik sevdası

Turkcell Süper Ligi'nin 10. haftasında 4 Eylül Stadı'nda oynanan maçta Kocaelispor'u 2-0 mağlup eden Sivasspor, liderliğini sürdürdü.

Maçtan sonra basın toplantısına katılan Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, güzel bir sonuç aldıklarını belirterek, "15 günde çok önemli 4 tane maç oynayıp, son maçımızı da 120 dakika oynadıktan sonra Kocaelispor gibi yeni yapılanmaya giren Erhan hocam gibi Kocaeli'ne yıllarca hizmet etmiş ve bundan sonraki hayatında da başarılar dilediğim, benim futbol hayatıma başladığım Kocaelispor karşısında güzel top oynamasak bile girdiğimiz bir çok gol pozisyonu vardı. Kazanmasını bildik. Sivasspor camiası adına mutluluk verici. Kocaelispor'a ve Erhan hocama bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum. İstiyorduk, tekrar liderliğe yükselmek istiyorduk. Zor bir süreç ve maratondan devam ediyoruz. Evimizde kaybetmemiz gerekiyordu. Kocaelispor'u kendi evimizde 2-0'lıkbir sonuçla yenmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Mehmet Yıldız'ın eksik olmasına da değinen Uygun, "Mehmet Yıldız'ın oynamaması nedeni ile nasıl bir oyun tarzı olacak diye herkesin bir merak konusu vardı. Mehmet gibi diğer kardeşlerimiz de Mehmet'in oynamamasına rağmen aratmayan futbolcu potansiyeli vardı. Girdiğimiz bir çok pozisyonu değerlendirmiş olsak, seyircimize daha farklı bir galibiyeti seyrettirmiş olacaktık. O yüzden her iki takımın futbolcularını kutluyor, Kocaeli'ne de ligde kalma mücadelesinde başarılar diliyorum" dedi.

Ardından konuşan Kocaelispor Teknik Direktörü Erhan Altın da, yeni bir takım olduklarını ve sakatlıklarının düzelerek, ligde kalıcı olmak istediklerini belirterek, "Bir hafta boyunca iyi çalıştık. Buraya puan veya puanlar almak için gelmiştik. İlk yarı girdiğimiz bariz pozisyonlar vardı. Bunları değerlendiremedik. Demek ki iyi konsantre olamadık. İyi konsantre olsaydık bu maç böyle olmazdı. Sivasspor girdiği pozisyonları değerlendirdi. Neticeyi alabildi. Bundan sonra Sivasspor'a başarılar diliyorum. Biz önümüze bakacağız, biz daha yeni takımız. Oluşum içerisindeyiz. Sakat arkadaşlarımız var. Sakat arkadaşlarımızın takıma katıldığı süre içerisinde daha güzel şeyler yapacağız. Uyum süresini atlattığımızda ilerleyen haftalarda daha derli toplu bir futbol takımı olarak çıkıp, rakiplerimizi yenip, 3 puan alıp Kocaelispor'u layık olduğu yere taşıyacağız" diye konuştu.
Sivassporlu futbolcu Sedat Bayrak ise, zor bir maç geçirdiklerini ve önlerindeki 3 haftada 9 puan alarak, lig sonuna rahat girmek istediklerini kaydederek, "Bizim kupa maçlarından sonra vücut yorgunluğumuz da vardı. Hafta içerisinde istirahat etmeye gayret ettik. Sahada bazı pozisyonlarda belli olduğu gibi yorgunluğumuz var. Buna rağmen bir çok pozisyona girdik ve maçı 2-0 kazandık. Gol yemedik ve bu bizim için ligde çok önemli bir avantaj. İnşallah Bursa deplasmanından da 3 puanla döneriz. Önümüzde Bursa, Eskişehir ve Fenerbahçe maçları var. Bu maçlardan 9 puan alarak, son haftalarda strese girmeyiz. Birkaç hafta sonra kupa maçları da devam edecek" dedi.

ajanslar
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2009 Cumartesi 18:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?