7
Mayıs
2024
Salı
SİVAS

Yıldız dağı turizme kazandırılıyor

YILDIZ DAĞI KIŞ TURİZMİNE KAZANDIRILIYOR

Sivas Valisi Ali Kolat, Yıldız Dağı'nın Kış Sporları Turizm Merkezi ilan edildiğini belirterek bu konudaki Bakanlar Kurulu kararının 26 Temmuz Pazartesi günü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini söyledi.

Sivas'ın kuzeyinde bulunan dağın 'Kış Sporları Turizm Merkezi' ilan edilmesi yönündeki çalışmaların 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığınca başlatıldığının altını çizen Vali Kolat, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere Bakanlık Müsteşarı İsmet Yılmaz'ın, bürokratların ve siyasilerin konuya yakın ilgi göstermesiyle hazırlık çalışmalarının tamamlandığını ve Yıldız Dağı'nın Kış Sporları Turizm Merkezi ilan edildiğini belirtti.

Yıldız Dağı'nın turizmin çeşitlendirilmesi, turizm sezonunun tüm yıla yayılması ve alternatif turizm imkanları sunulması açısından dikkat çeken bir yer olduğunu vurgulayan Vali Kolat, "Yıldız Dağı konik dağ şeklinde olup yüksekliği 2552 m'dir. Özellikle kuzey yamacında beş ayı aşkın süre kayak yapılıyor olması ve Sivas Havaalanı ile arasındaki 16 kilometrelik mesafenin bulunması Yıldız Dağı'nı turizm açısından cazip kılıyor. Bugün havaalanına gelen bir yolcu 10 dakikada kayak merkezine ulaşabilecek. Yıldız Dağı Kayak Merkezinin Tokat, Amasya, Ordu, Samsun, Giresun ve Yozgat gibi illere yakınlığı da iç turizm açısından cazibesini artırmaktadır. Yıldız Dağı Kayak Merkezinde Alp disiplini, kuzey disiplini, buz disiplini ve snowboard kayak türleri yapılabilecek olup, acemi ve orta düzeydeki kayakçılara hitap edecek pistleriyle kayakçı kapasitesi 3 bin civarında olacaktır. Merkez, yaz döneminde de dağ sporları, yürüyüş, kamp gibi etkinliklerle canlılığını koruyacaktır" dedi.

Kış Sporları Turizm Merkezi olan Yıldız Dağı'nın Termal Turizm Merkezi olan Sıcak Çermik ile mesafesinin yakınlığına da dikkat çeken Sivas Valisi Ali Kolat, her iki merkezin birlikte düşünülmesi ve paket turlar düzenlenmesi sonucunda Sivas turizminin ayrı bir boyut kazanacağını ifade etti. Ziyaretçilerin gündüz yapılacak kayak sonrasında Sıcak Çermik'te dinlenecek olmalarının hem Sıcak Çermik'e hem de Yıldız Dağı'na olan ilgiyi artıracağını vurgulayan Kolat, Sivas'ın bir tarih ve kültür kenti olduğunu hatırlatarak, tüm bu özelliklerin bu iki turizm merkeziyle birleştirilmesini ise çok az ilin sunabildiği bir turizm fırsatı olarak değerlendirdi. Ali Kolat, bu üçlü turizm fırsatının Sivas turizminin gelişimine ve dolayısıyla Sivas ekonomisinin büyümesine önemli katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 15:47:04
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 16:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?