2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Yıldızeli asbestten kurtuluyor

YILDIZELİ ASBESTTEN KURTULUYOR

Sivas'ın Yıldızeli Belediye Başkanı Selim Baş, seçim vaadi olan içme suyu hattını asbestli borulardan kurtaracaklarını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Baş en kısa zamanda çalışmalara başlanılacağını söyleyerek, "TCDD Genel Müdürlüğü hızlı tren yüklenici firma ve belediyemiz aracılığı ile yapılan görüşmeler neticesinde hızlı tren güzergahı altında kaldığı gerekçesi ile içme suyu hattının yeniden çizilmesi, isale hattının yapılması noktasında son aşamaya gelindi. Belediyeden herhangi bir masraf olmadan seçim vaadimiz olan içme suyu hattını asbestli borulardan kurtaracağız ve ilçemizde hızla artış gösteren kanser riskini de böylece en az düzeye indirmeyi hedefliyoruz. Bu vesile ile TCDD Genel Müdürlüğü ve hızlı tren yüklenici firmalarına teşekkür ediyorum. En kısa zamanda çalışmalara başlanacak" dedi.

Ayrıca Baş kullanılan içme suyu borularının ne yapılacağı konusunda da bilgi vererek, "Hala parasını ödediğimiz bu asbestli boruların çıkarılma maliyeti düşük olursa çıkarıp kanalizasyonda kullanabiliriz. Çıkarma maliyeti yüksek olursa öylece kalır. Çünkü biz belediyemizin kuruşunu çar çur etmeyiz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2011 Salı 14:36:00
Güncelleme :9 Haziran 2011 Perşembe 09:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?