6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Yıldızeli Gençlik Merkezi gün sayıyor

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından devlet-vatandaş işbirliği ve yerel imkanlarla ‘kütük ev’ şeklinde yaptırılan gençlik merkezinin yakın zamanda hizmete gireceği bildirildi.

Yıldızeli ilçesinde özellikle üniversite gençliği, yöre halkı ve ilçeye gelen misafirlerce eksikliği hissedilen, konaklama ve ağırlama hizmeti verecek olan kütük ev şeklinde inşa edilen gençlik merkezinin inşaatı tamamlandı.

Yıldızeli Kaymakamı Hüseyin Güney, ilçeyi ziyaret edenlerin ve ilçe halkının oturabileceği ve hoşça vakit geçirip ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri çok fazla alternatifin bulunmadığını belirterek, bu ihtiyacın karşılanması amacıyla kaymakamlık olarak girişimde bulunduklarını ve büyük bir boşluğu dolduracak ilçeye yakışır bir tesis olan kütük evini yaptırdıklarını dile getirdi.

Sivas'ın şehirlerarası ana bağlantı noktasında bulunan Yıldızeli ilçesinde böyle bir ortama ihtiyaç olduğunu vurgulayan Güney, kütük evi standart ve amacına uygun hizmet verebilmesi için özel sektör eliyle işletmeyi düşündüklerini ve bu amaçla ihaleye çıktıklarını, Kasım ayı sonu itibariyle de yasal prosedürleri tamamlayıp yapılacak ihaleyle kütük evin işletmecisine kavuşturulacağını ifade etti. Güney, "Tabi ki ihale herkese açık. Ama bizim arzumuz bu güzel tesisi hakkıyla işletebilecek, tanıtabilecek ve çevre il ve ilçelerden insanları buraya çekebilecek, kısaca marka değeri olan işletmecilerin burayı alarak işletmesi. İşte o zaman emeğimizin karşılığını almış ve amacımızı gerçekleştirmiş oluruz" dedi.

175 metrekare kullanım alanına sahip salonu, ayrıca çocuk oyun alanları, aile bölümü terası ve parkıyla oldukça estetik ve sıcak görünümlü bir bina yaptırdıklarına dikkat çeken Güney, yapılan tesisin Yıldızeli'ne ayrı bir hava kattığını, işletmeye geçmesiyle daha da dikkat çekmeye başlayacağını belirterek, eserin yapımında destek olan herkese teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 21:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.haber58.com IP: 78.162.196.xxx Tarih : 30.11.2008 02:14:36

gerekli bir mekan. emeği geçenlere teşekkr ederiz.