3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yılın gazetecisi; İsmail Güneş

Sivas Belediyesi tarafından organize edilen 2009 Gazeteci İsmail Güneş Medya Ödülleri Töreni'nde, 'yılın en iyi gazetecisi' ödülünü İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri İsmail Güneş adına eşi Yasemin Güneş aldı.

Sivas Belediyesi tarafından Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 2009 Gazeteci İsmail Güneş Medya Ödülleri Töreni'ne; vali yardımcıları, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Sivas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, İHA muhabiri İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş, yerel ve ulusal basın temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Tören, belediye tarafından hazırlanan İHA muhabiri İsmail Güneş'in fotoğraf ve videolarının bulunduğu sinevizyon gösterisi ile başladı. Sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, 4 ay önce Türkiye'yi derin bir üzüntü ve yasa boğan sarsıcı bir haber geçildiğini belirterek, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun seçim çalışmaları esnasında bindiği helikopterin düşmesi sonucu Erhan Üstündağ, Yüksel Yancı, Murat Çetinkaya, Kaya İstektepe ve İHA muhabiri İsmali Güneş'in şehit olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Ürgüp, "1974'te Kıbrıs'ta şehit düşen Adem Yavuz'dan sonra ikinci basın şehidimiz olan İsmail Güneş'in hatırasını sürdürmek adına geleneksel olacağına inandığımız medya ödül programını hazırlamış bulunuyoruz. Bu yıl içinde yapmakta olduğumuz bu törende verilen ödüllerin; medya mensuplarımızın bir yıllık başarılarını, emeklerini değerlendirmekten çok, meslektaşları anısına düzenlenen böyle anlamlı bir günün hatırası olarak görüleceği
kanaatindeyim" dedi.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün konuşmasının ardından ödül törenine geçildi. '2009 Gazeteci İsmail Güneş Medya Ödülleri Töreni Yılın En İyi Gazetecisi' ödülünü İHA muhabiri İsmail Güneş'in eşi Yasemin Güneş aldı. Ödülü Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ün eşi Makbule Ürgüp'ten alan Yasemin Güneş, duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Ödül töreni, çeşitli kategorilerde hazırlanan toplam 26 ödülün Sivas'ta bulunan yerel ve ulusal basın temsilcilerine dağıtılmasıyla sona erdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2009 Pazartesi 17:36:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?