2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Yılsonu sergisi göz kamaştırdı

YILSONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI

Sivas'ın Suşehri ilçesinde Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2010 - 2011 Yılsonu Sergisi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi Sergi Salonu'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Suşehri Kaymakamı Yusuf Özdemir kampanyalar sayesinde 141 vatandaşın okuryazar haline getirildiğini söyleyerek, "2010 - 2011 eğitim öğretim yılının bu son günlerinde sizlerle birlikte olmak bizi gerçekten mutlu etmektedir. Giyim ve el sanatları kurslarımız yoğun çalışmalarla ürünlerini üretmiş ve beğenimize sunmuştur. Bu kursumuzda görev alan tüm öğretmen kadrosu, idarecilerimiz ve kursiyerlerimizi şimdiden kutluyorum. Halk Eğitimi Müdürlükleri, okuma - yazma, genel ve meslek edindirme kursları gibi 3 ana işlevi olmakla birlikte açık öğretim büroları olarak da hizmet vermektedir. Bu öğretim yılında toplam 90 kursumuz açılmış ve bin 723 kişi bu kurslarda eğitilmişlerdir. Sevindirici bir durum olup bu yıl geçen yıldan 20 kurs daha fazla açılmıştır. Bu kurslarımızın genel dağılımları ise kısaca şöyledir, 'Ana-Kız Okuldayız', 'Haydi Kızlar Okula' ve 'Türkiye Okuyor' kampanyaları çerçevesinde 16 kursumuz açılmış 141 vatandaşımız daha okuryazar hale getirilmiştir. Eğitim insanı daha iyiye, daha güzele, daha doğruya götüren sistemdir. Halk eğitim faaliyetleri yerel ve sosyal ihtiyaçlara göre belirlenir. Halk Eğitim Merkezi faaliyetleriyle ister okul çağında ister çalışıyor olsun kişilerin sosyal seviyesini geliştirir ve yaşam standardını çoğaltır. Halk Eğitim Merkezi bütün yaş guruplarındaki herkese çeşitli kurslarıyla kapısı açık bir yerdir" dedi. Suşehri Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Turan Öztürk yaptığı konuşmada talep doğrultusunda yeni kursların açılacağına değinerek, "Kurslarımızın amacı sadece insanlara belge vermek değil onları üretken yapmak ve aile bütçelerine katkıda bulunmaktır. Bu bağlamda tüm atölye ve sınıflarımız bilgisayar ve internet ağına kavuşturulmuş, giriş kat da atıl durumdaki koridorların bir kısmında değişiklik yapılarak kursiyer ürünler tanıtım reyonu olarak kullanılmaktadır. Gelecek olan talepler doğrultusunda yeni kurslarımız açılmış ve açılmaya devam edilecektir. Yılsonu sergilerini hasat mevsimine benzetiyoruz" dedi. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sana Okulu Müdürlüğü tarafından hazırlanan 2010 - 2011 yılsonu sergisini Kevser Fırat isimli bir kız çocuğu Kaymakam Yusuf Özdemir ile birlikte kurdeleyi keserek açtı.

Sergi açılışında kursiyer bayanlara belgeleri törenle ilçe idarecileri tarafından verildi. Yılsonu sergisinde kursiyer bayanların birbirinden güzel el emeği göz nuru çalışmaları sergiyi gezenleri hayran bıraktı. Öğrencilerin müzik dinletisi de misafirlere hoşça vakit geçirdi.

YILSONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI
YILSONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI
YILSONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI
YILSONU SERGİSİ GÖZ KAMAŞTIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2011 Çarşamba 15:44:04
Güncelleme :15 Haziran 2011 Çarşamba 16:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?