3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yönetim Sistemleri Semineri

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) öğrencilerine, "ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitim" semineri verildi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Suşehri Timur Kalabal Meslek Yüksek Okulunda bulunan öğrencilere ilk defa bu tür bir seminerin verildiğini belirten Tertip Komitesi Başkanı Eyüp Cihan, danışmanlık merkezlerinin kuruluş amacının gençleri eğitmek ve iş hayatına hazırlamak olduğunu söyledi.
Cihan, "Bilgide iki ortaklı kurulmuş olan şirketimizin ana politikası gençleri eğitmek ve onları iş hayatına hazırlamaktır. Verilen seminer, öğrencilerin staj ve tez çalışmalarında, ayrıca okul sonrası hayatlarında kendilerine yön vermeleri adına ve iş bulmada kolaylık sağlamaları adına çok gereklidir. İş hayatına atılma adına çok şey katmaktadır" dedi.

Bundan sonra bu tip eğitimlerin üniversitede her yıl düzenlemeyi planladıklarını sözlerine ekleyen şirket müdürü Cihan, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Seminerin ilk gününde, Gıda Mühendisi Dr. Kemal Seçkin tarafından "ISO 2001:2000 Kalite Yönetim Sistemi" öğrencilere anlatıldı. Bu seminere meslek yüksek okulundaki tüm bölümlerden öğrenciler katıldı. Burada bir gün süreyle öğrencilere; kalite sisteminin firmalara neler kattığı ve bir firmanın bu belgeyi alabilmesi için bu tür bilgi ve altyapıya ihtiyacı olabileceği üzerinde uygulamalı olarak anlatıldı.

Eğitimin ikinci gününe ise aynı okuldan sadece gıda, süt, bahçe ziraatı ve su ürünleri bölümleri öğrencileri katıldı. Seminerin ikinci gününde ise “ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” maddeler halinde irdelendi. Bu gün verilen seminerin amacı ise; firmaların sağlaması gereken hijyen ve sanitasyon kuralları ve bu standardın gıda firmalarına gıda güvenliğinde çıtayı yükseltmek olarak vurgulandı.

Eğitim sonunda şirket yetkililerince katılımcılara eğitim değerlendirme anketi ve eğitim sınavı yapıldı. Sınavda başarılı olan öğrencilere eğitim sertifikası, başarılı olamayan öğrencilere ise sadece katılım belgesi verilecek.
Eğitime katılan öğrencilerden Nuran Yılmaz, verilen semineri kendileri açısından çok istifadeli geçtiğini vurgulayarak Yılmaz, "Bu tür eğitimler okul sonrası iş hayatımızda ve CV’mizin güçlü olmasında da katkı sağlayacağına inanıyorum. Organizede emeği geçen herkese teşekkür ederim"
Seminer sonunda, Timur Kalabal Meslek Yüksek Okulu’nda seminerin düzenlenmesinde emeği geçen öğretmenlerden Fatih Törnük ve Servet Karçınar’a plaket verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 18:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?