6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİVAS

Yük treni raydan çıktı!

Şarkışla İlçesi yakınlarında 3 vagonu raydan çıkan yük treninin, Divriği İlçesi'nden demir cevheri yüklediği ve Kayseri üzerinden İskenderun Demir Çelik Fabrikası'na gitmek üzere yola çıktığı da öğrenildi.

Gücük tren istasyonun geçtikten hemen sonra yaşanan kazanın nedeni henüz belirlenemezken hızdan kaynaklanmış olabileceği ileri sürüldü.

Kazada, demir cevheri yüklü vagonlardan biri yolun sağına diğeri ise soluna devrilirken, bir vagonda ise hasar meydana geldi. Vagonlarda bulunan malzemeler yere saçıldı.

En arkada bulunan ve devrilen vagon ile diğer iki vagon arasında yaklaşık 150 metre mesafe bulunması da dikkat çekerken, devrilen vagonun tren yolundaki sinyalizasyon lambasını da parçaladığı görüldü. TCDD 4'ncü Bölge Müdürlüğü ekipleri, olay yerinde çalışmalarını sürdürürken, kaza nedeniyle raylarda büyük hasar oluştuğu görüldü.

Rayların tamir edilmesinden sonra hasarlı vagonun da kaldırılmasıyla kapanan Sivas-Kayseri demiryolunun yeiden ulaşıma açılacağı bildirildi. Ancak çalışmaların sabah saatlerine kadar sürebileceği açıklandı.

..
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2010 Cumartesi 08:50:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?