2
Mayıs
2024
Perşembe
SİVAS

Yüksek gerilimde şov

SİVAS'ta BOTAŞ'tan alacağını tahsil edemediği için defalarca intihar girişiminde bulunan 58 yaşındaki Ali Osman Öksüz, bir kez daha yüksek gerilim hattı direğine çıktı.

Yüksek gerilim direğinde 5,5 saat boyunca kalan Öksüz'ü polisler güçlükle ikna ederek aşağı indirdi. Hattaki elektriğin kesilmesi nedeni ile fabrikaların üretim yaptığı Organize Sanayi Bölgesi'ne elektrik verilemedi.

2007 yılında BOTAŞ'ın yüklenici firmasından ihaleyle iş alan ve bu işi bitirip teslim etmesine rağmen hak edişlerin ödenmesinin durdurulması üzerine alacağını tahsil edemediğini öne süren 5 çocuk babası Ali Osman Öksüz, Sivas'ta Kardeşler mahallesi TOKİ mekiğinde bulunan yüksek gerilim hattına çıkarak intihara teşebbüs etti. Yaklaşık 5,5 saat yüksek gerilim hattında kalan Ali Osman Öksüz, alacağı olan ve faiziyle 300 bin Tl olduğunu iddia ettiği parasının ödenmesini istedi.

Yüksek gerilim hattı direğinin bulunduğu alana çamur nedeniyle itfaiye araçları giremedi. Direğin altına şişme branda açıldı. Polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu güçlükle ikna edilen Öksüz, bulunduğu yerden aşağı indi. Ali Osman Öksüz'ün çıktığı yüksek gerilim hattından enerji alan Sivas Organize Sanayi Bölgesine bir müddet elektrik verilemedi.

Elektrik kesintisi nedeni ile fabrikalarda üretim durdu. Olay yerinde bulunan 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye kaldırılan Öksüz, Numune Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Öksüz, ilk kez 3 yıl önce de kaldığı otelin çatı katına çıkarak intihara teşebbüs etmiş, olay yerinden tesadüfen otomobiliyle geçen Sivasspor'un o dönemki Teknik Direktörü Bülent Uygun çatıya çıkarak Öksüz'ü ikna etmişti.

Bu olay sonrası intihar girişimini alışkanlık haline getiren Öksüz, alacaklarını tahsil etmek için Sivas, Ankara ve ailesinin yaşadığı Osmaniye ilinde defalarca benzer yöntemlerle intihara teşebbüs etti.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2011 Salı 12:15:18
Güncelleme :27 Mayıs 2011 Cuma 17:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turk IP: 78.163.151.xxx Tarih : 25.05.2011 00:32:21

Vatandaştan Faiziyle Fazla Fazla Alıyorlar Elektirik Paralarını Neden Çalışanların Yada Alacaklıların Paralarını Vermiyorlar..