3
Mayıs
2024
Cuma
SİVAS

Yüksel Demirgil güven tazeledi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin (ESKKK) 55. olağan genel kuruluna tek liste ile giren mevcut başkan Yüksel Demirgil, güven tazeledi.

Belediye Nikah Salonu'nda yapılan genel kurulda konuşan Demirgil, 4 yıllık çalışmaları hakkında bilgi verdi. Esnaf ve sanatkarın sıkıntılı olmasına rağmen desteklerini devam ettirdiklerini dile getiren Demirgil, "2008 yılında başlayan ekonomik dalgalanmalardan etkilenmemek için yüzde 15.60 olan kredi faizlerinin düşürülmesi için hükümet nezrinde gerekli girişimleri yaparak başarılı olduk. Şu anda kredi faizleri yüzde 12 olarak devam etmekte ve kredi limiti ise 35 bin TL'dir. Kooperatifimizde ortaklarımızın kullandığı kredilerdeki maliyet düşürülmüş, sermaye kesintilerini yüzde 10'dan yüzde 1'e düşürmüş, peşin kesilen yıllık masraflar karşılığı kesintilerini yüzde 2.75'e düşürmüş bulunmaktadır. Ortaklarımızın kullandığı bu kredilere hükümetçe hazine yardımı halen devam etmekte olup, yüzde 35 olan miktar yüzde 50'ye çıkarılmıştır. 2008 yılında 505 ortağımıza destek olunarak kredi almaları sağlanmış ve kredi verilen ortak sayısı da 4 bin 723'e ulaşmıştır. Esnaf ve sanatkarımıza bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek olmaya devam edeceği" dedi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal ise, esnaf ve sanatkarın durumu hakkında bilgi verdi. Esnafın krizden bir türlü kurtulamadığını dile getiren Köksal, esnafa destek olunması gerektiğini vurguladı. Esnafa destek olunması için TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken başkanlığında birlik başkanlarının da katılımı ile oluşturulan heyette, esnafın sorunlarını bir rapor haline getirerek Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'a ilettiklerini dile getiren Köksal, ziyaretin ardından esnafa yönelik hükümet nezrinde çalışmalar yapıldığını, bunun bir örneğinin de Cansuyu Kredisi olduğunu kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 13:29:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?